Po troch odohraných kolách stolnotenisovej ligy vozíčkárov 2016, ktoré organizuje Slovenský zväz telesne znevýhodnených športovcov, bol Peter Mihálik z Radošoviec na druhom mieste so stratou štyroch bodov na viacnásobného olympijského víťaza Jána Riapoša.

stolny_tenis_Peter-Mihalik_radosovce

Po prvom kole, ktoré sa hralo v Hlohovci, bol Peter Mihálik piaty, hoci prehral iba jediný zápas. Odvtedy však horkosť prehry nepocítil a postupne sa posúval vyššie a vyššie. V ďalších dvoch hracích dňoch (v Kováčovej a Bratislave) vyhral 14 stretnutí v rade a posunul sa na priebežné 2. miesto za Riapoša, na ktorého strácal štyri body (94 – 90).

O konečnom poradí sa tak muselo rozhodnúť v záverečnom 4. kole ligy vozíčkarov, ktoré sa konalo v závere augusta v Ružomberku.

Ani v ňom Mihálik neprehral, získal 33 bodov (18 za 6 víťazstiev + 15 bodov za umiestnenie), Riapoš získal o päť menej (15 + 13), čo stačilo Mihálikovi, aby sa vyšvihol do čela celkového poradia a obhájil tak prvenstvá z posledných dvoch ročníkov.

Výsledky 4. kola:
1. Peter Mihálik, 33 bodov
2. Ján Riapoš, 28 b.
3. Martin Ludrovský, 26 b.

Celkové poradie:
1. Peter Mihálik, 123 b.
2. Ján Riapoš, 122 b.
3. Martin Ludrovský, 104 b.
4. Andrej Mészáros, 95 b.

 

Pálfyovci Knihy.Zahori
 

 

V Bratislave sa uskutočnilo 2. kolo Stredoeurópskej ligy v stolnom tenise telesne znevýhodnených športovcov.

Na turnaji sa predstavilo 20 hráčov z troch krajín (Slovensko, Česko, Srbsko), pre desiatku z nich to bola príprava na paralympiádu do Ria de Janeira. Boli rozdelení do piatich základných skupín, z ktorých najlepší dvaja postupovali do semifinálových skupín. Podľa poradia v nich sa následne hralo o konečné umiestnenie.

Bez jedinej prehry vyhrali svoje základné i semifinálov skupiny Peter Mihálik a najlepší srbský hráč Mitar Palikuča a zaslúžene obaja postúpili do finále. V ňom Mihálik najtesnejšie prehral, no v súťaži družstiev to Srbom vrátili, keď ju spolu s Andrej Mészárosom vyhrali.

VÝSLEDKY
Dvojhra:
1. Mitar Palikuča, Srb.
2. Peter Mihálik, Slov.
3. Andrej Mészáros, Slov.
4. Jaroslav Hadrava, ČR.

Družstvá:
1. Slovensko (P. Mihálik, A. Mészáros)
2. Srbsko A (M. Palikuča, G. Perlič)
3. Srbsko B (B. Perič, N. Matič)
4. ČR (J. Suchánek, P. Svatoš).

 


.
Toto je čítané

Hádzaná: Záhoráci budú hrať skupinu o 5. – 8. miesto

V stredu 10. apríla odohrali hádzanári Záhoráci Stupava/Malacky domáci extraligový zápas s Považskou Bystricou. Išlo…

BM: Ustekana sobota