Záhorie je plné krásnych žien a práve tie sú inšpiráciou pre riaditeľku súťaže Miss Záhoria – Soňu Postovú, ktorá usporiadala aj v tomto roku, na čele s celým tímom, druhý ročník záhoráckej súťaže krásy. Miss Záhoria sa tešilo veľkej priazni. Spomedzi dvanástich finalistiek bola veľká konkurencia, ale po minulom týždni máme novú víťazku a teda najkrajšiu Záhoráčku 2016!

nikoleta_miss2

Stala sa ňou Nikoleta Hílková z Holíča! Má len 21 rokov, študuje medzinárodné ekonomické vzťahy na Ekonomickej univerzite v Bratislave, venuje sa trom cudzím jazykom a tvrdí, že štúdium u nej bolo vždy veľmi dôležité. Napriek tomu ju modeling a móda bavila odmalička a zo svojho víťazstva, ale aj zo samotného galavečera, je nadšená. O tom, ako prebiehala súťaž Miss Záhoria, ale aj aké pocity má čerstvá víťazka, sa dočítate v novom rozhovore rubriky – Robím, čo ma baví!

Si nová Miss Záhoria 2016! Po minuloročnej víťazke – Nikolete Lamprechtovej, patrí korunka tebe. V prvom rade ti k tomuto úspechu srdečne gratulujem! S akými ambíciami si sa do súťaže prihlásila?

Veľmi pekne ďakujem za gratuláciu. Vždy som sledovala súťaže krásy a tajne snívala o tom, že sa stanem Miss. Predsa každé dievča sa chce stať „princeznou“ a potajme o tom sníva od malička. Musím sa priznať, že do tejto súťaže ma prihlásili moje kamarátky, za čo som im v konečnom dôsledku veľmi vďačná a patrí im jedno veľké ďakujem. Nie som ten typ človeka, čo by nedokázal čeliť výzve, tak som do toho išla. Dúfala som, že to je príležitosť získať nové skúsenosti a niečo sa priučiť.

Inklinovala si k modelingu teda už od malička?

Inklinovaním by som to práve nenazvala. Pre mňa bolo vždy smerodajné štúdium – dávala som ho na prvé miesto. Moje prvé stretnutie s «modelingom» bolo v škôlke, keď som predvádzala detskú módu. Neexistuje žena, ktorá by nemilovala módu, sme pre to stvorené. A tým, že sledujeme viac trendy, myslím, že sa dostávame do kontaktu s modelkami, ktoré módny biznis živí. Minimálne si pomyslíme, aké by to bolo úžasné byť jednou z tých modeliek, predstavíme si, ako kráčame na nejakej prehliadke v dokonalom outfite, s dokonalým makeupom a krásnou postavou. Nebudem klamať, ale móda a všetko okolo nej ma vždy fascinovalo a zaujímalo.

nikoleta_miss3

Finále Miss Záhoria sa uskutočnilo minulý piatok. Ako hodnotíš celý večer?

Večer bol nezabudnuteľný, krásny a plný energie. Snažila som sa si ho čo najviac užiť, lebo momenty ako tento, sa neopakujú. Je to proste dokonalý pocit, ktorý vás naplní a cítite ako vami prúdi adrenalín a energia. Cítite podporu ľudí, čo sa na vás pozerajú a snažíte sa ukázať v čo najlepšom svetle. V ten večer som mala silnú podporu od rodiny, priateľa a kamarátov, ktorí ma celý čas hlasno povzbudzovali a urobili ho ešte viac nezabudnuteľný! Samozrejme, neužili by sme si ho bez riaditeľky súťaže – Soni Postovej, ktorej patrí jedno veľké ďakujem a celému tímu, ktorý bol s nami v každodennom kontakte a samozrejme všetkým zúčastneným dievčatám.

Na Miss Záhoria bola tento rok silná konkurencia. Čo hovoríš na to, že si sa stala víťazkou práve ty?

Je to neuveriteľný pocit a do dnešného dňa tomu neviem uveriť, keďže tento ročník bol veľmi silný a každá jedna z nás bola niečím jedinečná a iná. Veľmi sa z toho teším a ten pocit je naozaj krásny.

Čo bolo tvojou najsilnejšou stránkou?

Na túto otázku som doteraz nenašla dostatočnú odpoveď. Ak o tom premýšľam, bolo tam viacej faktorov. Som vždy dobre naladená a veselá osoba, maximálne som si to užila a cítila som sa po celý čas uvoľnene, mala som úžasnú podporu, ktorá ma hnala vpred. A mojou najsilnejšou stránkou? Asi moja bezprostrednosť a úprimnosť.

nikoleta_miss7

Čo všetko zahŕňa príprava na takýto galavečer? Čo si musela vďaka súťaži podstúpiť a čo v tebe zanechalo najväčší zážitok?

Príprava spočívala v dlhých hodinách nácvikov, čakali od nás disciplínu a zodpovednosť, to bolo základom všetkého. Všetci sme na programe tvrdo pracovali, nielen my, dievčatá, ale celý tím organizátorov, maskérov, hairstylistov. Robili sme to pre ľudí, chceli sme vzbudiť emócie a nechali sme srdce na tom pódiu, len aby to vyšlo. Urobili sme pre to proste maximum. A čo vo mne zanechalo najväčší zážitok? Jednoznačne celý večer je pre mňa neopísateľným zážitkom. Tie pocity ani nejdú vyjadriť slovami.

Ako vyzeral program večera a samotné disciplíny, ktorými ste si prešli?

Na začiatku večera sme mali úvodný tanec všetky dievčatá spolu, dalo by sa povedať, že to bola naša spoločná voľná disciplína. Potom nasledovala prehliadka módneho návrhára Róberta Vrzalu, následne mala každá z nás rozhovor s moderátorom Michalom Sabom, ktorý sa nás pýtal na naše charakteristické črty a každá sme mali možnosť priblížiť seba nielen porotcom, ale aj publiku. Klasická disciplína bola promenáda v plavkách a ako posledný bod programu bola prehliadka úžasnej módnej návrhárky Lusi Best. Takže náš večer sa podobal prenosom Miss v televízii.

nikoleta_miss4

Ako víťazka súťaže pôjdeš reprezentovať Záhorie na medzinárodnú súťaž krásy do New Yorku. Ako sa budeš na túto udalosť pripravovať?

Je to v prvom rade veľká česť ísť až za veľkú mláku reprezentovať záhorácku krásu. Neustále na sebe ,,makám“ a snažím sa byť vo všetkom najlepšia ako len viem, uvedomujem si, že ma čakajú mesiace plné driny, ale verím, že to všetko bude určite stáť za to a konečný výsledok bude čo najlepší.

Momentálne študuješ na ekonomickej univerzite v Bratislave, konkrétne medzinárodné ekonomické vzťahy. Počas strednej školy si študovala polroka aj v Kanade, či v Moskve. Kde sa vidíš v budúcnosti? Chcela by si sa venovať modelingu, alebo skôr tomu, čo študuješ?

Ako som už predtým spomínala, štúdium je pre mňa veľmi dôležitou súčasťou života, preto sa chcem uberať smerom, ktorý študujem. Okrem toho, niekedy nedostaneme čo chceme a život sa môže uberať úplne inou cestou. Uvidím, čo mi život prinesie, treba mať sny a pevne veriť, že ich dosiahnem, neustále sa zlepšovať a čakať na konečný výsledok. Žiť život a nenechať si ho utiecť. Odpovedať na otázku, či sa chcem venovať modelingu je priskoro, som v 3. ročníku bakalárskeho štúdia, čaká ma náročný rok, ktoré musím skĺbiť s povinnosťami, ktoré sa týkajú Miss Záhoria. Napriek tomu, že to bude náročné, verím, že to zvládnem.

nikoleta_miss9

Pobyt štúdií v Moskve, či v Kanade bol určite veľká skúsenosť. Ako si sa v týchto krajinách cítila a čo ťa na nich najviac uchvátilo?

Do Kanady som prišla ešte ako mláďa, mala som iba 15. Je to pomerne nízky vek na takú cestu a skúsenosť, ale práve štúdium mimo Slovenska, mi pomohlo dospieť. Stala som sa samostatnou a dokázala som sa o seba postarať. Vždy som bola typ človeka, ktorý sa ničoho nebál a do všetkého som išla naplno, lebo som chcela naplniť svoje ambície a dosiahnuť, čo chcem. Rusko bolo troška iná skúsenosť. Vycestovala som už ako vysokoškoláčka a mala som veľkú príležitosť študovať na univerzite MGIMO. V Moskve som chcela získať čo najviac do svojej študijnej budúcnosti. Obe krajiny sú neopísateľne nádherné a oplatí sa ich vidieť! V každej mi niečo učarovalo. V Kanade to bol národný park Banff a v Rusku jednoznačne Moskva, ktorá je moja srdcová záležitosť.

Zaujalo ma aj to, že hovoríš troma jazykmi – po taliansky, po anglicky a po rusky. Odkiaľ sa v tebe zrodil tento talent na cudzie jazyky?

Keďže moja babička je narodená v Poľsku a jej maminka bola Nemka, už ako malá som sa dostala do kontaktu s cudzími jazykmi, či sa mi to páčilo, alebo nie. Nemčina ma príliš nepriťahovala, preto som skúsila anglický jazyk. Ako 12- ročná som strávila mesiac v Londýne a vtedy som sa do angličtiny zamilovala. No a po návrate z Kanady mi bola skoro materinským jazykom. Ten pocit, že sa dokážem porozprávať s kýmkoľvek, takmer v každej krajine, že vďaka mojím jazykovým schopnostiam môžem spoznávať toľko iných kultúr, nielen v anglicky hovoriacich krajinách, ale aj v Rusku a krajinách susediacich s Ruskom, je úžasný. Každý deň spoznávaním nových ľudí, prináša nové dobrodružstvá, a to na jazykoch tak veľmi milujem. V taliančine som iba začiatočník a to je pre mňa ďalšia výzva.

nikoleta_miss6

Ako vyzerá tvoj deň, keď máš práve voľno?

Veľa voľného času nemám, keďže veľa času mi zaberá škola a príprava do školy a ak nie som tam, trávim čas v práci. Cez víkendy sa ale venujem priateľovi a snažíme sa cestovať – naposledy sme strávili víkend v Berlíne a na Štrbskom plese. Okrem iného milujem lyžovanie a hory, prechádzky s mojím psíkom a snažím sa nájsť si čas na rodinu a priateľov.


.

BM: Ustekana sobota