V sobotu 21.augusta sa uskutočnil 52.ročník turnaja o Pohár SNP vo volejbale mužov v Malackách. Na rozdiel od minulého roka počasie vyšlo, takže sa mohlo hrať na antukových ihriskách v peknom prostredí Zámockého parku.

Posun termínu turnaja o týždeň skôr síce prospel počasiu, negatívne sa však odrazil na účasti, ktorá zaznamenala negatívny rekord. Okrem dvoch tímov domáceho Strojára pricestovala len rezerva bratislavského VKP a šiesty tím extraligy VK STU Bratislava. Domácich na tomto turnaji posilnili reprezentanti Richard Nemec a Filip Palgut. Hralo sa systémom každý s každým, pričom po odohraní základnej časti sa hralo ešte o konečné umiestnenie – tretí so štvrtým o 3.miesto a prvý s druhým o 1.miesto. V dôsledku toho si domáce tímy pohoršili, nakoľko A-čko v základnej časti vyhralo všetky zápasy, ale vo finále si druhýkrát nedokázalo poradiť s extraligovou STU. Podobný osud postihol aj B-tím, ktorý v základnej časti vyškolil mladíkov z VKP, no v zápase o 3.miesto už chýbali sily a skončil napokon na 4.mieste.

Výsledky zápasov o umiestnenie:
o 1.miesto: Strojár Malacky A – VK STU Bratislava 1:2 (14,-15,-13)
o 3.miesto: Strojár Malacky B – VKP Bratislava 1:2 (-21,21,-12)

Najlepší hráč turnaja: Richard Nemec (Malacky A)

Cena divákov: Ľubomír Kuračka (Malacky B)

Strojár Malacky A: Palgut, Nemec, Šamulka, Petrovič, Lipták, T.Rehák, libero Rusňák

Strojár Malacky B: Ľ.Kuračka, V.Kuračka, Matušek, Krejčír, Haba, Rusňák (Janeček, Šamulka)

Ceny najlepším družstvám a hráčom odovzdali Ľuboš Majer, poslanec NR SR a Jozef Ondrejka, primátor mesta Malacky. Partneri turnaja – BLUSK Tachografy s.r.o., MIZUNO, AD HOC p.o.m., Caffe 23 s.r.o., Commodity s.r.o., ROSECO s.r.o. Špeciálne poďakovanie – Ľubomír Kurka, Zdenek Rehák a Juraj Blusk.

POZVÁNKA NA TURNAJ VETERÁNOV
Výbor VOZUMAVO (Voľné združenie malackých volejbalistov) pozýva všetkých, ktorí majú pozitívny vzťah k malackému volejbalu, na 4.ročník turnaja veteránov, ktorý sa uskutoční v sobotu 28.augusta od 9:00 na antukových ihriskách v Zámockom parku. Turnaj je určený najmä pre bývalých hráčov a hráčky Strojára nad 40 rokov. Stačí prísť v sobotu ráno a každý bude zaradený do nejakého tímu. Na turnaji panuje uvoľnená atmosféra, popri volejbale sa varí guláš a iné zdravé pochutiny pre športovcov.

-duš-


.
Toto je čítané

Hádzaná: Záhoráci budú hrať skupinu o 5. – 8. miesto

V stredu 10. apríla odohrali hádzanári Záhoráci Stupava/Malacky domáci extraligový zápas s Považskou Bystricou. Išlo…

BM: Ustekana sobota