V pondelok (6.9. 2010) krátko pred 15 hodinou sa v Sekuliach stala závažná dopravná nehoda motorkára. 31 ročný motorkár na motocykli zn. Suzuki z Moravského Sv. Jánu nezvládol prejazd pravotočivej zákruty.

Zraneného motorkára prevážala letecká záchranná služba z neďalekého priestranstva pri čerpacej stanici Jurky.

Ako uviedol pre Zahori.sk tlačový hovorca polície v Trnave Ľuboš Homola “Z dôvodu neprispôsobenia rýchlosti jazdy najmä svojím schopnostiam pri prejazde zákruty dostal šmyk a spadol na zem. Pri nehode si spôsobil ťažké poranenia, ktoré si vyžiadali prevoz leteckou záchrannou službou do nemocnice. Na motocykli vznikla škoda vo výške 500 €. Polícia nariadila vykonať u muža odber krvi za účelom zistenia požitia alkoholických nápojov a nehodu naďalej vyšetruje.”

Foto: HaZZ Kúty

Ivan Peťko hovorca KR HaZZ v Trnave opísal pre Zahori.sk priebeh zásahu hasičov “V pondelok 6. septembra 2010 o 15:02 hod. nahlásená dopravná nehoda motocyklistu v obci Sekule, okr. Senica, pri čerpacej stanici Jurki s tým, že na miesto nehody letí vrtuľník leteckej záchrannej služby. Na miesto ohlásenej udalosti boli vyslaní štyria príslušníci HaZZ z hasičskej stanice Kúty s technikou. Po príjazde na miesto udalosti sa na mieste nachádzala RZP z Moravského Jána, ktorá ošetrovala zranenú osobu. Príslušníci HaZZ pomáhali pri poskytovaní lekárskej pomoci, naložili zraneného motocyklistu na nosidlá a vyniesli z priekopy. Z operačného strediska IZS bolo nahlásené že pre vrtuľník leteckej záchrannej služby je potrebné nájsť vhodnú pristávaciu plochu a preto časť jednotky túto plochu zabezpečila. Pretože bolo problematické pacienta stabilizovať, jednotka odviezla osádku vrtuľníka na miesto nehody, kde bol pacient podľa pokynov leteckých záchranárov stabilizovaný. Po naložení zraneného do vrtuľníka bolo zabezpečené okolie aby neprišlo k nehode pri štarte vrtuľníka. Na mieste nehody bol príslušníkmi HaZZ zabezpečený motocykel proti vzniku požiaru a úniku prevádzkových kvapalín. Po zdokumentovaní miesta nehody a zistení potrebných údajov bolo miesto odovzdane polícii a jednotka sa o 16:40 hod.vrátila na základňu.”


.
Toto je čítané

Skalica získala dotáciu takmer 700-tisíc eur na nové cyklotrasy

Mesto Skalica získalo dotáciu 688 116 eur z programu Interreg SK-CZ 2021-2027…

BM: Ustekana sobota