Senickí policajti vypátrali a obvinili štyroch mužov, ktorí sú podozriví z krádeží bicyklov. V období od 19. júna do 28. júla občania na políciu vo väčšej miere hlásili ukradnuté bicykle v meste Senica, preto sa tejto problematike začala venovať kriminálna polícia. A výsledok nenechal na seba dlho čakať.

 

 

Páchatelia kradli bicykle z bytových blokov na Námestí Oslobodenia, Hviezdoslavovej a Železničnej ulici. Do domov sa dostali cez neuzamknuté vchodové dvere a za pomoci prineseného náradia odstránili zámky na bicykloch. Celkom sa im podarilo v siedmich prípadoch ukradnúť desať bicyklov. Majiteľom spôsobili škodu 2 895 Eur. Na základe získaných operatívnych poznatkov z kriminálnej polície a zhromaždených dôkazov, obvinili minulý týždeň príslušníci Obvodného oddelenia Policajného zboru v Senici štyroch mladých mužov vo veku od 20 do 26 rokov zo Šaštína-Stráží, Senice a  Rybiek z prečinov krádeží. Niektorých skutkov sa dopustili spolupáchateľstvom, v niektorých figurovali individuálne. Dvaja z nich boli už v minulosti trestaní. V prípade uznania viny obvineným hrozí odňatie slobody až na dva roky.

 

Z desiatich ukradnutých bicyklov sa polícii podarilo štyri zaistiť. Po vykonaní procesných úkonov budú vrátené majiteľom. Polícia apeluje na občanov, aby venovali pozornosť cudzím osobám, ktoré sa pohybujú v chodbách bytových domov. Ak sa zdá niekto podozrivý, neváhajte a kontaktujte políciu. Polícia môže osobu skontrolovať a spoločne sa tak dá predísť stratám na majetku. Vhodné je tiež mať k dispozícii výrobné číslo bicykla, pre presnejšiu identifikáciu.

 

Záhorí.sk informovala policajná hovorkyňa Martina Kredatusová.


.

BM: Ustekana sobota