Skalický Hájek sa počas víkendu 26.-27. mája zaplnil. Občianske združenie Vínna cesta Záhorie opäť pripravilo podujatie Ve Skalici na Hurbánka.

 

 

Všetko sa to začalo v sobotu podvečer, kedy návštevníkov privítali primátor Ľudovít Barát a predseda Vínnej cesty Záhorie Ľudovít Bránecký. Potom pódium patrilo členom kapely Silver Strings, ktorí návštevníkov bavili do neskorých hodín.
V nedeľu dopoludnia sa pri kostolíku sv. Urbana konala slávnostná svätá omša pri príležitosti sviatku patróna vinohradníkov svätého Urbana. Celebroval ju skalický rímsko-katolícky farár dekan Roman Stachovič.
 



 

Poobede sa opäť začali schádzať návštevníci do Hájka Aj tentoraz sa na úvod prihovorili Ľudovít Barát a Ľudovít Bránecký a pridal sa k nim i dekan Roman Stachovič. Nasledujúce hodiny patrili hudbe, spevu a tancu. Na pódiu sa postupne predstavili dychová hudba Veselá Zevelanka, mužský spevácky súbor Urban, detský folklórny súbor Skaličánek, folklórny súbor Skaličan Senior, Ľudová Hudba Pláňava, všetci zo Základnej umeleckej školy dr. Janka Blaha v Skalici. Záver programu vyplnili členovia dychovej hudby Skaličané.

 

Zdroj: Skalica.sk


.
Toto je čítané

Vodič na Pezinskej Babe prekročil rýchlosť o 67 km/h

Vodič išiel na Pezinskej Babe rýchlosťou 137 kilometrov za hodinu. Za prekročenie…

BM: Ustekana sobota