Prinášame sériu rozhovorov 3 otázky pre kandidátov na primátora Senice. Dnes odpovedá nezávislý kandidát, súčasný primátor, Branislav Grimm a kandidát koalície strán OĽaNO, SaS, KDH a OKS Pavol Kalman. Súčasný poslanec mestského zastupiteľstva a podpredseda Trnavského samosprávneho kraja.

 

Branislav Grimm, Pavol Kalman

 

 

3 veci, ktoré najviac trápia Seničanov?
Branislav Grimm: Otázky sú postavené na ,,trojkách” problémov je veľa, všetky sú dôležité pre chod mesta, preto nový primátor musí riešiť veci komplexne a nie prvé tri kroky, to by v niektorých témach mestu uškodil. Život mesta je ako ozubené koliečka, všetky sú dôležité a musia do seba zapadať, nielen prvé tri.

Pavol Kalman: Tri veci, ktoré najviac trápia Seničanov:

  • tranzitná doprava a miestna doprava v uzle hlavnej svetelnej križovatky, cesta I/51 a II/500 a z toho vyplývajúca ranná a poobednajšia dopravná špička
  • nedostatok nájomných mestských bytov a nedostatok miest v domovoch dôchodcov
  • kvalita životného prostredia

 

3 dôvody prečo by Seničania mali dať hlas vám?

Branislav Grimm: To isté platí aj o tom, prečo by mali dať hlas – každý človek je komplexná osoba, činnosť každého mnohotvárna a do troch bodov sa nedá zhodnotiť nik a ak sa niekto dokáže vtesnať do troch bodoch o sebe, tak je to neobjektívne a zavádzajúce.

Pavol Kalman:

  • Mám tridsať ročné pracovné skúsenosti s riadením ľudí (riadil som rovnaký počet podriadených ako je počet zamestnancov MÚ a priamo riadených mestských spoločností), mám pracovné skúsenosti s prácou v medzinárodnom tíme, nadhľad, životné skúsenosti, profesionalita, zodpovednosť, húževnatosť.
  • Pracovné skúsenosti s prácou v trnavskej župe a synergia medzi župou a mestom.
  • Nová Senica je skvelý tím ľudí, ktorý pokrýva všetky dôležité oblasti za ktoré je zodpovedné mesto – sociálna oblasť, technika, európske fondy, ekonómika, právo.

 

 

Prvé 3 kroky, ktoré urobíte v prípade zvolenia vo funkcii primátora?

Branislav Grimm: Prvé tri kroky po zvolení –  odsúhlasí každému primátorovi MsZ a to sa dnes nevie, aké bude jeho zloženie v žiadnej obci v SR. Čiže, ak niekto na túto otázku odpovie, tak zavádza čitateľov. Najprv sa musí s celou problematikou  seriózne oboznámiť a potom môže robiť kroky k odsúhlaseniu MsZ.

Pavol Kalman: Okamžite začať pracovať na rozpočte pre rok 2019, tak aby rozpočtové provizórium trvalo čo najkratšie. Revízia plánu čerpania EÚ fondov podľa programov, ktoré sú aktuálne otvorené, prípadne sa pripravujú, cieľom je čo najväčšie a najefektívnejšie čerpanie fondov. Sociálna oblasť – príprava rekonštrukcie DSS + príprava výstavby nových mestských nájomných bytov.

 

Na 3 otázky odpovedali aj nezávislí kandidáti na primátora Senice Martin DžačovskýPeter Hutta.

 

 

Priebeh volieb možete sledovať v téme: Voľby 2018


.
Toto je čítané

VaDiDlo obnovilo tradíciu ochotníckeho divadla v Lozorne pred vyše 10 rokmi

Pred vyše 10 rokmi obnovili tradíciu ochotníckeho divadla aj v Lozorne. Na…

3D filamenty 2023