Novozvolený primátor Senice Martin Džačovský kandidoval s Tímom Senica, z ktorého sa do zastupiteľstva dostalo 10 kandidátov. Podľa informácií Záhorí.sk sa k jeho tímu pripájajú nezávislé Miriam Madunická a Kristína Chudá. Tím Senica bude ako klub spolupracovať s poslancami, ktorý sa do zastupiteľstva dostali za stranu SPOLU.

 

Martin Džačovský na Metskom úrade. Foto: FB Mesto Senica

 

Peter Pastucha a Miroslav Tehlár sa tak pripájajú k väčšine Tímu Senica. Staré kluby idú, v 25 člennom zastupiteľstve, do opozície, ale nový primátor verí, že budú všetci spolupracovať pre dobro Senice. O zástupcovi primátora zatiaľ nie je rozhodnuté. Ponuku podľa našich informácií dostal Pavol Krutý, ktorý ju všaj odmietol a ostáva pracovať v reklamnej agentúre Zaraguza. Jediný neúspešný kandidát Tímu Senica Gabriel Bartošek bude ako geodet pracovať v komisii pre výstavbu, územné plánovanie, dopravu a životné prostredie.

Za Tím Senica boli do zastupiteľstva zvolený: Pavol Krutý, Martin Čonka, Ivana Mičová, Ivan Paveska, Michal Šúrek, Filip Planka, Petra Morávková, Martina Otrísalová, Filip Lackovič a Jarmila Barcaj Drinková.

 

Seničania sa rozhodli pre zmenu vo vedení mesta a za primátora si zvolili Martina Džačovského (32,38 %). Svoj hlas mu dalo 2109 Seničanov. Dosluhujúci primátor Branislav Grimm (20,94 %) skončil až tretí za Petrom Huttom (21,13 %). Zástupca trnavského župana Pavol Kalman presvedčil len 1055 voličov a dosiahol na štvrtú priečku (16,20 %). Nový primátor v Senici ako prvé preorganizuje práce týkajúce sa údržby zelene a čistoty v meste a nechá si vypracovať finančný audit. Povedal to v rozhovore pre Záhorí.sk pred voľbami.

 

 


.
Toto je čítané

Jáňan Ľuboš Pribila prešiel ako prvý Slovák cestu Via Alpina

V roku 2023 sa Jáňan Ľuboš Pribila zapísal do histórie ako prvý…

BM: Ustekana sobota