Právnické osoby, ktorých zakladateľom nie je mesto a fyzické osoby – podnikatelia môžu podať žiadosť na mesto Senica o poskytnutie dotácie z rozpočtu mesta prostredníctvom Fondu Pro Senica. Informoval o tom Ivan Tobiáš z oddelenia sociálnych vecí, školstva, kultúry a športu na mestskom úrade (MsÚ).

 

 

Žiadosť musí byť podaná v súlade s manuálom mesta Senica na predkladanie a vyúčtovanie žiadostí o poskytnutí dotácie z rozpočtu mesta a podľa Všeobecného záväzného nariadenia číslo 20. “Nakoľko mesto Senica nemá zatiaľ schválený rozpočet pre rok 2019 a je v rozpočtovom provizóriu, rozpočet bude predložený na rokovanie a schválenie na mestské zastupiteľstvo 21. marca, žiadosti je treba tento rok doručiť na MsÚ Senica do 31. marca,” uviedol Tobiáš.

 

Právnické osoby musia k žiadosti doložiť výpis z registra trestov, nie starší ako tri mesiace. Zmenou je, že právnické osoby už nemusia predkladať doklad o registrácii v príslušnom registri. Žiadosti sa musia týkať finančnej podpory na všeobecne prospešné služby alebo verejno-prospešné účely. 

 

“Ide najmä o tvorbu, obnovu a prezentáciu duchovných a kultúrnych hodnôt, ochranu ľudských práv a základných slobôd, vzdelávanie, rozvoj telesnej kultúry, tvorbu a ochranu životného prostredia, protipovodňové opatrenia, likvidáciu čiernych skládok, environmentálnych záťaží, ochranu práv detí a mládeže a projekty na sociálne účely,” doplnil pracovník úradu.

 

V minulom roku mesto vyplatilo z fondu Pro Senica sumu 174.350 eur. Najvyššia suma sa ušla futbalovému klubu FK Senica vo výške 115.000 eur.


.
Toto je čítané

Na Mierovom námestí v Malackách vyrastie mestská lúka

Menej prachu, znižovanie teploty, zadržiavanie vlhkosti priamo na mieste a mestské lúky…

BM: Ustekana sobota