Mali sme práve namierené do holíčskeho BBQ Bistra na burger a hot-dog, keď sme sa dozvedeli, že už je všetko v tomto streetfoodovom bistre vypredané. Ako alternatívu pre tento večer sme zvolili Holíčsky pivovar Wywar, ktorý navštevujeme viacmenej pravidelne.

Priestory pivnice sú vhodne zariadené dreveným nábytkom, ktorý dotvára atmosféru pivárne. K príjemne stráveným chvíľam dopomohla i milá a usmievavá čašníčka, ktorá sa nám zodpovedne venovala počas celej návštevy, vedela nám poradiť, zodpovedať naše otázky a vedela vycítiť, kedy je ten správny čas prísť k nášmu stolu. Samozrejme, že ako prvé sme si u nej objednali pivo, ktoré zaslúžene patrí k najlepším pivám z menších pivovarov na Slovensku. Za zmienku stojí klasická desina – Jozef II., no odporúčame ochutnať aj niektoré zo silnejších špeciálov, ktoré nájdete v bohatej ponuke pív… Alebo ochutnajte všetky…

Na výčape je až 9 rôznych pív Wywar

Ako predjedlo sme si chceli objednať domáce oškvarky, no tie bohužiaľ tentokrát nemali, tak sme hneď prešli k objednávke hlavných jedál. Kvality pizze, ktorú tu pripravujú v “slovenskom štýle”, poznáme, preto sme si vybrali zo špeciálnej ponuky pizzu s plátkami hovädzieho steaku, cibuľou a baraními rohmi. Dali sme si aj grilované rebrá, ktoré sú v pivárni nutnosť, a k objednávke sme ešte doplnili hrianky so šunkou a mozzarellou a pre piváreň trochu netradičné jedlo – zeleninový šalát s údeným lososom.

pizza s hovädzím steakom, rebierka, šalát s údeným lososom

Samotná pizza bola opäť výborná, no plátky steaku na nej boli príliš prepečené a silno korenisté. Možno by bolo lepším variantom pre tento experiment pripraviť steak samostatne na úroveň medium a nakrájať ho na už hotovú pizzu. V každom prípade kombinácia chutí hovädzieho mäsa s baraními rohmi a cibuľou bola prinajmenšom zaujímavá.

Šalát s údeným lososom nás prekvapil svojou sviežosťou, no zhodli sme sa, že pizza štangle, ktoré sú k nemu podávané, by boli lepšie bez cesnaku, pretože jeho výrazná chuť v tomto ľahkom sviežom jedle prebíja všetky ostatné chute, dokonca i lososa. Hrianky splnili požiadavky, ktoré máte na jednoduché a rýchle jedlo k pivu. Takisto rebrá, hoci na náš vkus boli trochu vyššie, splnili štandardy a určite sa sem na ne, aj vďaka domácemu chlebu z pivných kváskov radi vrátime.

hrianky so šunkou a mozzarellou, mascarpone s lesným ovocím a piškótom

Objednali sme si ďalšie kolo pív a vybrali sme si dezerty. Po chvíli nám na stole pristalo čokoládové suflé, zmrzlina s horúcim ovocím a šľahačkou a mascarpone s lesným ovocím a piškótom. Dezertom niet čo vytknúť, záleží len na vaších preferenciách, či si vyberiete sladké čokoládové souflé alebo menej sladké mascarpone s lesným ovocím, prípadne vsadíte na klasiku v podobe zmrzliny s ovocím a šľahačkou.

Hoci hlavnou doménou Holíčskeho pivovaru Wywar sú ich geniálne pivá, nezaostávajú ani kvalitou pripravovaných jedál, vďaka čomu posúvajú posedenie pri dobrom pive na ešte vyššiu úroveň.

Účet (jedlo a nápoje pre 4 osoby): 49 €
Dátum návštevy:
11. apríl 2019

Naše hodnotenie: 7 / 10

Holíčsky pivovar Wywar
Kuchyňa: pizza, jedlá k pivu
Adresa: Bratislavská 20, Holíč
Web: www.holicskypivovar.sk
Otváracie hodiny: pondelok – štvrtok 10:00 – 23:00 | piatok 10:00 – 1:00 | sobota 12:00 – 1:00 | nedeľa 14:00 – 23:00


.

3D filamenty 2023