V piatok 26. 11. navštívila predsedníčka vlády Iveta Radičová štyri materské centrá v Bratislavskom kraji, medzi nimi aj materské centrum Vánok v Malackách.

Na návšteve sa zaujímala o aktivity centra, ale aj o aktuálne problémy v meste, ktorým je napríklad nedostatok miest v škôlkach. K myšlienke pozrieť si osobne materské centrá priviedli premiérku nielen priority vlády, ale aj osobný záujem.

„Medzi prioritami vlády je tiež podpora mladých rodín či predĺženie materskej dovolenky. Okrem toho chcem prispieť aj osobne projektom, ktorým sa zaoberám asi 10 rokov. Týka sa podpory umiestňovania detí do náhradných rodín,“ priblížila I. Radičová. „Chcem totiž robiť niečo zmysluplné,“ dodala.

Ešte 18. 11., kedy na Úrade vlády SR prijala predstaviteľky Únie materských centier, prisľúbila použitie časti premiérskej rezervy práve na podporu ich činnosti. Dôvodom je fakt, že samosprávne kraje majú problémy s ich financovaním. „Návštevu predsedníčky vlády si veľmi vážime. Zaujímala sa o ťažkosti, s ktorými sa pasujeme. V našom prípade je to najmä cena energií, s ktorou by nám financie z premiérskej rezervy mohli pomôcť,“ ozrejmila Andrea Langerová z MC Vánok.

Zdroj: /mn/, Malacky.sk


.

BM: Kralici