Rodová Jabloňová ALEJ  je spoločný projekt obce Malé Leváre a obyvateľov s pomocou Lenky Špaldovej. Pôjde o obnovenie aleje jabloní popri hlavnej ceste smerom na Veľké Leváre.

Foto: Facebook

Od 16. septembra si záujemcovia môžu na obecnom úrade v Malých Levároch zakúpiť miesto pre svoj strom. Stromov je cca 200, takže počet je limitovaný. Každý strom bude mať označenie dubovou tabuľkou. Meno jednotlivca, rodiny, alebo inštitúcie si zvolí každý sám. Strom si možno vybrať aj podľa šťastného čísla.

9. novembra o 10:00 sa spoločne všetci stretnú na výjazde na Veľké Leváre a stromy vložia do zeme. Odporúča sa prísť pešo alebo na bicykli. So sebou je potrebné si priniesť vedro na kompost, lopatu a dobrú náladu. Stromčeky prídu pokrstiť  Kňažky živeny.

Cena stromčeku – jabloň A2 je 20 €

  • 1 ks stromčeka
  • substrát na výživu
  • oporné koly
  • drevená tabuľka s označením menom
  • dekrét o vlastníctve stromu v rodovej jabloňovej aleji

Po skončení sadenia je priprevený spoločný čas v Kulturáku. Ženský spevácky zbor Malinka, Detský folklórny súbor Leváranek, Divadlo Agape o 16:00 s rozprávkou Zimná rozprávka, remeselný pivovar z Veľkých Levár, ochutnávka medu, ochutnávka jablčkovice. Tvorivý ateliér pre všetky deti v KD od 14:00 – 16:00 – recyklované vrecká na jabĺčka


.
Toto je čítané

Medzi Stupavou a Lozornom zrazilo auto tancujúceho chodca

Medzi Stupavou a Lozornom došlo v stredu (24. 4.) večer k zrážke…

BM Salon EV