Záhorské osvetové stredisko v Senici vyhlásilo regionálnu súťaž neprofesionálnej výtvarnej tvorby s názvom Výtvarná Senica. TASR informovala Jaroslava Slezáková zo Záhorského osvetového strediska.

Ilustračné foto Senica.sk

Tento rok sa uskutoční 54. ročník s cieľom podporovať rozvoj neprofesionálneho výtvarníctva, oceňovať výtvarné aktivity, vyhľadávať nové talenty z radov mládeže i dospelých, vytvárať priestor na prezentáciu a konfrontáciu výsledkov tejto tvorby a obohatiť kultúrnu ponuku v meste Senica.

“Výtvarná Senica je postupovou súťažou, je založená na dobrovoľnej činnosti jednotlivcov, členov združení a spolkov neprofesionálnych výtvarníkov. Môžu sa do nej zapojiť výtvarníci od 15 rokov z okresov Senica a Skalica,” uviedla Slezáková.

Súťaž nie je určená profesionálnym umelcom, absolventom vysokej školy výtvarného zamerania – Vysokej školy výtvarných umení (VŠVU), Akadémie umení a ekvivalentov týchto škôl v zahraničí. Nie je žánrovo ani tematicky vymedzená, je vyhlásená vo všetkých výtvarných disciplínach – v kresbe, grafike, maľbe, plastike, úžitkovej tvorbe a v prácach intermediálneho charakteru. “Do súťaže sa nezaradia práce z oblasti ľudového remesla, priemyselného dizajnu, diplomové a ročníkové práce študentov škôl s výtvarným zameraním a práce na úrovni skíc a štúdií. Súťaž je rozdelená do štyroch kategórií,” doplnila Slezáková.

Záujemcovia musia svoje diela a prihlášku doručiť do 15. novembra do Záhorského osvetového strediska, kde im poskytnú aj podrobnejšie informácie.


.
Toto je čítané

Na brehu Moravy pri Malých Levároch vracajú život mokradiam

Zintenzívnením poľnohospodárskej činnosti a nadmerným obhospodarovaním krajiny najmä po 2. svetovej vojne,…

BM: Ustekana sobota