Silná búrka, ktorá sa prehnala Záhorím v utorok (28.7.) večer spôsobila škody menšieho rozsahu. Hasiči museli na viacerých miestach odstraňovať padnuté stromy a riešiť zaplavené pivnice. Bez elektrickej energie ostali niektoré obce až do rána.

Sídla na Záhorí v Bratislavskom kraji nezaznamenali počas utorkovej (28. 7.) nočnej búrky výrazné škody na majetku, na viacerých miestach však zaznamenali výpadky elektrickej energie.

V obci Závod práve prerušenie distribúcie elektriny spôsobilo problém s dodávkou pitnej vody. „Máme vlastnú vodáreň, preto sme po výpadku elektriny ostali bez vody,“ ozrejmil pre TASR starosta Závodu Peter Vrablec.

Ďalej: V Skalici odstraňujú následky utorňajšej búrky

Dodal, že na odstránení problému sa momentálne pracuje. „Dostali sme informáciu, že v priebehu predpoludnia by to mohlo byť vyriešené,“ povedal Vrablec. Búrka v obci tiež vyvrátila strom. „Nikoho však nezranil,“ skonštatoval starosta.

V okresnom sídle Malacky nezaznamenali škody na mestskom majetku, odstraňovať škody na obecnom vlastníctve nemusia ani v obciach Láb, Studienka, Kuchyňa, Plavecký Mikuláš či Marianka pri Bratislave, TASR to potvrdili starostovia obcí.

Utorková nočná búrka zasiahla najviac západné Slovensko. Hasiči museli zasahovať 83-krát, pričom najviac zásahov zaznamenali v Skalici v Trnavskom kraji, kde mali 17 výjazdov.

Práve odstraňovanie popadaných stromov bolo najčastejším dôvodom zásahu hasičov. Hasiči pomáhali aj pri odčerpávaní vody zo zatopených pivničných priestorov, garáží a ulíc.


pôvodná správa 28.7. 21:00

V utorok (28.7.) večer sa cez Záhorie po horúčavách prehnala večer silná búrka. Na viacerých miestach musia zasahovať hasiči.

Hasiči zasahujú pri popadaných stromoch a v niektorých obciach aj pri zaplavených pivniciach. Niektoré časti Záhoria sú aktuálne bez elektrickej energie.

Správu budeme aktualizovať.


.
Toto je čítané

Muž v Holíči mieril na autá dlhou airsoftovou zbraňou

Na hlavnom ťahu medzi mestom Holíč a hraničným priechodom s Českou republikou…

BM: Ustekana sobota