Bratislavské Staré Mesto darovalo 10.000 ochranných rúšok mestu Skalica na potreby druhého kola testovania na ochorenie COVID-19.

ilustračné foto

Mestská časť tieto ochranné pomôcky pre dobrovoľníkov vyčlenila z daru 280.000 ochranných pomôcok, ktorý dostala od súkromnej spoločnosti. Samospráva je zároveň v kontakte s ďalšími dvoma mestami, ktoré najbližší víkend čaká testovanie.

„Po ohlásení, že sa v Bratislave nekoná druhé kolo plošného pretestovania, sme si uvedomili, že máme prebytok z daru určeného pre dobrovoľníkov, a rozhodli sme sa takto podporiť iné mestá a obce, ktoré majú pred sebou druhé kolo testovania,“ uviedla pre TASR starostka Starého Mesta Zuzana Aufrichtová.

Na jej výzvu na sociálnej sieti okamžite reagovala primátorka Skalice Anna Mierna, vedeniu tohto krajského mesta bol dar odovzdaný v stredu. „Po komunikácii s primátorkou sme dohodli podmienky, za ktorých sa dnes uskutočnilo prevzatie ochranných rúšok pre dobrovoľníkov. Veríme, že tomuto okresnému mestu poslúžia,“ skonštatovala Aufrichtová.

Vedenie mestskej časti je v tejto súvislosti v kontakte aj s ďalšími samosprávami. „Sme v komunikácii aj so zástupcami Starej Ľubovne a Dunajskej Stredy, ktorým sme tiež ponúkli po 10.000 rúšok,“ priblížil hovorca Starého Mesta Matej Števove, ktorý nevylúčil, že aj ďalšie samosprávy dostanú pomoc v podobe ochranných rúšok.

Staré Mesto využilo časť darovaných ochranných rúšok počas celoplošného testovania uplynulý víkend, zásobilo nimi svojich dobrovoľníkov a všetky odberové tímy. Zvyšnú časť použije mestská časť vo svojich zariadeniach, prípadne ich použije pri zhoršení sa pandemickej situácie a v prípade potreby opätovného pretestovania obyvateľov. Časť z daru ponúkla samosprávam.


.
Toto je čítané

Poľnohospodárov na Záhorí trápia časté a prudké zmeny počasia

Tohtoročná zima bola veľmi krátka a mierna. Počas nej nestihla vymrznúť pôda a vymrieť…

BM: Ustekana sobota