K 130-tim mestským nájomným bytom v Malackách už čoskoro pribudnú ďalšie. V tomto období sa rekonštruujú priestory v centre mesta, kde vznikne 9 bytov.

foto FB Juraj Říha

Celé jedno podlažie v obytnom dome na Mierovom námestí dostáva novú tvár. Pôvodne ho využívalo Mestské centrum sociálnych služieb, avšak po rozšírení jeho sídla na Ulici 1. mája sa  tieto priestory, ktoré vlastní mesto, uvoľnili.

Ako informoval Útvar strategického rozvoja Mestského úradu v Malackách, v rámci rekonštrukcie sa kompletne vymení elektroinštalácia a hygienické zariadenia (sprchy, WC, umývadlá, obklady, dlažby), steny budú vystierkované a vymaľované, pôvodnú PVC podlahu nahradí laminátová, namiesto starých kuchynských liniek sa nainštalujú nové (vrátane sklokeramickej dosky), vymenia sa digestory, drezy či interiérové dvere, zrenovujú sa radiátory, pribudne LED osvetlenie. Súčasťou prác je aj rekonštrukcia prístupovej chodby k bytom a montáž sadrokartónového kazetového stropu na zakrytie kabeláže.

Rekonštrukciou vznikne 8 dvojizbových bytov  a jedna garsónka. Primárne budú slúžiť na podporu učiteľov a lekárov. Ak chceme byť dlhodobo úspešní v získavaní odborných zamestnancov do nášho mesta, musíme aj my priložiť ruku k dielu.  Byty potrebujeme takmer okamžite na zabezpečenie lekárov a učiteľov, pretože sa nám dlhodobo nedarí obsadiť tieto pracovné pozície v meste. Povedzme si úprimne: medzi prvými lekármi musíme vytvoriť ponuku pre pediatrov, kde je vzhľadom na vek tých súčasných veľmi neistá budúcnosť,“ skonštatoval primátor Malaciek Juraj Říha.

Rekonštrukcia si vyžiada náklady 102 tisíc € z rozpočtu mesta a mala by trvať do konca marca.


.
Toto je čítané

Polícia hľadá 36-ročného Milana z Holíča

Policajti pátrajú po nezvestnom, 36 ročnom Milanovi Verešovi z mesta Holíč. Mladý…

BM: Ustekana sobota