Zdravotnícke zariadenie Poliklinika Senica, ktorého zriaďovateľom je mesto Senica, otvorilo v priestoroch polikliniky vakcinačné centrum 17. marca. Po dvoch mesiacoch fungovania zdvojnásobuje kapacitu denne podaných dávok. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Tatiana Moravcová.

Zdroj: FB Mesto Senica

V súlade s očkovacou politikou štátu bola vakcinačnému centru určená vakcína Moderna. “Na základe stanovených dodávok vakcín bola denná kapacita centra v Senici určená od začiatku jeho fungovania na maximálne 100, neskôr na 110 dávok vakcín denne. Po dvoch mesiacoch sa toto číslo zdvojnásobilo na 220 dávok. Do pondelka 17. mája očkovacie centrum podalo viac ako 4200 dávok vakcíny Moderna,” uviedla Moravcová.

“Je potrebné zrýchliť očkovanie občanov a keďže Ministerstvo zdravotníctva SR v spolupráci s Trnavským samosprávnym krajom prisľúbili zvýšiť počet vakcín, tak sme sa rozhodli ísť aj my cestou zvýšenia kapacity nášho očkovacieho centra na dvojnásobok,“ doplnil riaditeľ Polikliniky Senica Jozef Mikuš.

Navýšenie kapacity si vyžiadalo zostavenie ďalšieho očkovacieho tímu a takisto presťahovanie vakcinačného centra v rámci priestorov polikliniky. “Oddnes sídli vo väčších a pre čakajúcich komfortnejších priestoroch bývalého bufetu na prízemí, kam sa objednaní záujemcovia dostanú vedľajším vchodom pre ambulancie pohotovostnej služby,” uviedla hovorkyňa mesta.

“Ako sme už pred časom avizovali, stále je v hre zriadenie veľkokapacitného očkovacieho centra v Senici, doteraz však bol tento zámer limitovaný predovšetkým nedostatkom vakcín. Ak by napokon prišlo na toto riešenie, uvažujeme o športovej hale aj pre lepšie možnosti parkovania. Uvidíme však, ako bude využívaná zdvojnásobená kapacita tohto nášho súčasného centra v poliklinike. Podľa toho budeme vedieť, či majú takéto snahy a zámery zmysel,” informoval primátor mesta Martin Džačovský.

Mechanizmus prihlasovania na očkovanie zostáva rovnaký. Požiadať o očkovanie je potrebné cez štátny rezervačný systém korona.gov.sk, kde si záujemca zaklikne preferované miesto očkovania. “Následne by mala prísť potvrdzujúca správa o registrácii, a potom ďalšia s konkrétnym termínom na očkovanie. V prípade, že má občan záujem dostať sa do zoznamu náhradníkov nášho očkovacieho centra, treba sa prihlásiť na email ockovanie@poliklinikase.sk. Keď sa uvoľní miesto, voláme náhradníkov z tejto databázy,” informuje riaditeľ polikliniky.

Vakcinačné centrum zriadené v poliklinike je otvorené od pondelka do piatka od 8.00 do 15.30 h. Rozšírením kapacity vznikne priestor na podanie 4840 dávok vakcín mesačne. “Podľa posledného schválenia vakcinačnej stratégie ministerstva sa môžu na očkovanie prihlasovať ľudia nad 35 rokov na vakcínu Moderna a Pfizer,” doplnila hovorkyňa mesta.


.
Toto je čítané

Nominujte svoj obľúbený strom do súťaže Strom roka 2024

Už len pár dní má verejnosť na to, aby nominovala svoj obľúbený…

BM: Ustekana sobota