Záhorie má desiatky jazier, kde sa dá kúpať a nadýchať čerstvý vzduch. My ti prinášame ďalší výber jazier, oblastí, kúpalísk a plavární, ktoré stoja za návštevu.

Foto: Jakub Matejovič, Záhorí.sk

V obci Sekule sa nachádza mnoho vodných plôch. Posledné obdobie je určite rekreantom najznámejší Oširíd vhodný na rybolov, či kúpanie v letných horúčavách. Mínusom sú nedostupnosť základných služieb ako napríklad občerstvenie, ubytovanie, sociálne zariadenia a v tomto prípade paradoxne aj blízkosť rieky Moravy kvôli výskytu komárov.

Peknú prechádzku si však môžete urobiť aj na Lúčkach, ktoré sú viac známe pod názvom Šutrovňa. Poslednou väčšou vodnou plochou v Sekuliach sú Mláky, o ktorom možno povedať, že je to určite jedno z najkrajších jazier minimálne na Záhorí. Územie Mlák navyše tvorí krásny borovicový les plný húb, zvierat, pieskovňa a netreba zabúdať ani na veľký komplex malých jazierok vhodných na krásnu prechádzku v prírode.  

 

Jazero Vývrat v Rohožníku má príjemnú atmosféru, ktorá sa dá spojiť s prechádzkou. Tú si môžete užiť aj na neďalekom jazere na Konopiskách, kde sa ťažil íl, prípadne na Rohožníckych rybníkoch priamo v obci.

  • Služby: bufet, chaty
  • Relax: detské ihrisko, vodné bicykle, pláž, cykloturistika, prechádzky, športovisko

 

Obľúbeným miestom na osvieženie sú nepochybne aj kúpaliská. Na Záhorí sú pochopiteľne vo väčších mestách. Asi najznámejším letným kúpaliskom je Zlatnícka dolina v Skalických horách. Druhé kúpalisko v Skalici sa nachádza v mestskom športovom areáli v blízkosti zimného a letného štadióna. Žiaľ bohu nik sa oň nestará a jeho stav je žalostný. 

 

Ďalšie kúpalisko môžete nájsť v Senici. Leží v blízkosti futbalového areálu a mestského parku, kde môžete absolvovať prechádzku. Výhodou sú neďaleké tenisové kurty a čistota. V meste je takisto plaváreň so saunou, či detským bazénom určená najmä na oddych.

 

Posledným okresným mestom na Záhorí sú Malacky. Nachádza sa tu letné kúpalisko a plaváreň, ktorá je súčasťou športovej haly Malina. Na kúpalisku je aj detský bazén a bufet. V Maline okrem schladenia v plaveckom bazéne môžete vyskúšať aj fitness a wellness.

Michal Kudla, študent SOŠMIŠ Bratislava
Článok vznikol v rámci praktickej výučby v redakcii Záhorí.sk 

 


.
Toto je čítané

Krojová hodová zábava v Borskom Svätom Jure

Záujemcovia o tradičnú kultúru sú pozvaní na krojovú hodovú zábavu, ktorá sa…

Lakovanie a Pieskovanie