V sobotu 26. júna sa konal už 23. ročník hádzanárskeho Turnaja generácií. Uvoľnené protipandemické opatrenia využilo viac návštevníkov ako v minulom roku. Turnaj bol úspešný nielen zo športového hľadiska, ale pre Strojár po ťažkom pandemickom období aj z finančného.

Foto: Miroslav Binčík

Turnaj vyhrali Tučkovci, za ktorých sa predstavil aj slovenský reprezentant a bývalý hráč Strojára Malacky Anur Burnazovič. Vo finále zdolali tím zložený z malackých a stupavských hádzanárov Chřestíši jsou v krôví. Vedenie klubu aj samotní hádzanári označili tento ročník Turnaja generácií za mimoriadne úspešný. „Ďakujem všetkým sponzorom, mestu Malacky, účastníkom a predovšetkým dobrovoľníkom, ktorí sa podieľali na príprave podujatia,“ povedal manažér Strojára Boris Sivák.

Po náročnom období bol turnaj konečne ozajstným športovým podujatím, ktoré si naplno užili hráči aj priaznivci. „Turnaj generácií pre nás znamená  veľmi veľa. V prvom rade celý výťažok z neho ide do oddielu. Vďaka nemu sme schopní hradiť náklady spojené so sezónou. V druhom rade sa turnaj stáva nielen pre hádzanársku komunitu, ale aj pre ostatných Malačanov spoločenským podujatím. V posledných ročníkoch ho navštevuje veľmi veľa ľudí, čo nás nesmierne teší,“ zhodnotil B. Sivák.

Fanúšikovia hádzanej sa môžu opäť tešiť na extraligu v našom meste. Rozhodnutie vstúpiť do elitnej súťaže spolu s Tatranom Stupava prišlo podľa B. Siváka z viacerých dôvodov: „V prípade tretej vlny pandémie bude opäť dovolená len najvyššia hádzanárska súťaž, a my nechceme riskovať, že by sme sa opäť na dlhé týždne nedostali k športu. Chceme tiež skvalitniť tréningy. Spoločným cieľom projektu je najmä vytvorenie športovej triedy na gymnáziu, pretože mnoho mladých odchádza študovať do Bratislavy, a tam si vyberú iný klub,“ konštatoval B. Sivák

 

Miroslav Binčík


.
Toto je čítané

Hádzaná: Záhoráci body z Topoľčian nepriviezli

Záhoráci dokázali zmazať sedemgólové manko v Topoľčanoch, ale nezvládli záver zápasu a nakoniec body…

BM: Ustekana sobota