Augustový víkend 13., 14. a 15. bude v Senici mimoriadne pestrý na rozmanité kultúrne a spoločenské podujatia: od filmových predstavení v letnom kine v amfiteátri, cez rozprávkové divadlo na priehrade, open-air koncert speváckeho zboru mesta po dlhej prestávke, záhradné podujatie v mestskej časti Kolónia i dni otvorených dverí v Škodáčkovom mlyne v Čáčove.

Počas celého leta majú možnosť milovníci filmov vychutnať si letné kino pod otvorenou oblohou v senickom amfiteátri, ktorý sa pyšní jednou z najväčších premietacích plôch v bývalom Československu, teda aj tento piatok, sobotu a nedeľu. Premietanie počas týchto dní začína vždy o 21:00 hodine večer. V piatok a v nedeľu je na programe dobrodružná americká komédia Free Guy s hollywoodskym fešákom Ryanom Reynoldsom, v sobotu zasa sladko-horká komédia o partii českých a slovenských priateľov Známi neznámi. Informácie o programe letného kina sú uverejnené na stránke kino.senica.sk.

V piatok trinásteho v senickej miestnej časti Kolónia od 16-tej hodiny štartuje Záhradná slávnosť popretkávaná hudobnými vystúpeniami, výstavou obrazov a sošiek, o ôsmej večer zavŕšená premietaním večerníčka. Podujatie bolo podporené z Fondu PRO Senica.

Takisto v piatok 13-teho, ale hneď ráno o 9:00 hodine sa v Záhorskej knižnici deti dozvedia, ako sa správne starať o zúbky. Prezradí im to zubná lekárka Romana Lasicová Petrovičová.

Cyklus letných sobôt v prímestskej rekreačnej oblasti Kunovská priehrada pokračuje v sobotu 14. augusta o 16.00 hodine humornou Rozprávkou o troch princeznách a drakovi, ktorá bude zároveň spojená so šermiarskym predstavením. To všetko v réžii divadelnej spoločnosti Havran.

nedeľu 15. augusta vystúpi o 19:00 hodine v priestore schodiskovej terasy senického domu kultúry na Námestí oslobodenia spevácky zbor mesta Senica Cantilena, ktorý si tento rok pripomína 50-ročnicu. Cantilena bude stáť pred publikom kvôli koronaprestávke po veľmi dlhých 541 dňoch a približne tridsiatka vystupujúcich členov sa bezpochyby postará o príťažlivý umelecký zážitok.

Atraktívny výlet pre rodiny s deťmi i technických nadšencov môžete zažiť v rámci „Hodovej slávnosti na mlyne“, ktorá bola taktiež podporená z Fondu PRO Senica. Počas soboty a nedele bude pre návštevníkov otvorený Škodáčkov mlyn v mestskej časti Senice Čáčov. V priestoroch mlyna sa nachádzajú dve stále výstavné expozície História Čáčova a Mlyny a mlynárske remeslo na území dnešnej Senice. Súčasťou víkendových otvorených dverí v Škodáčkovom mlyne bude aj prezentácia chovateľskej činnosti ZO SZCHO Čáčov.

Zdroj: Senica.sk


.
Toto je čítané

Muzikál Rebelové v Zohore

Tento rok sa členovia DS Šáchor rozhodli uskutočniť nový projekt a doplniť…

BM: Ustekana sobota