Oblastná organizácia cestovného ruchu Záhorie (OOCR Záhorie) vyhlásila aj v roku 2021 fotografickú súťaž na tému „Zaži Záhorie“. Do 4. ročníka sa zapojilo 60 amatérskych i profesionálnych autorov. Z viac ako 100 fotografií vybrala tie najlepšie diela odborná porota, ale i verejnosť. Medzi víťazmi aktuálneho ročníka dominovala voda.

Ide už o tradičnú aktivitu regionálnej organizácie. Cieľom súťaže je priblížiť najkrajšie miesta na Záhorí. “Zmyslom je neprezentovať len tie najznámejšie pamiatky, ktoré sú všeobecne známe. Chceme ukázať malebné zákutia nášho regiónu, ktoré inšpirujú k ich návšteve nielen turistov zvonka, ale aj samotných Záhorákov,” uviedol výkonný riaditeľ OOCR Záhorie Martin Lidaj.

Dominik Schultz: Skalické rybníky

Verejnosť mala možnosť určiť víťaza hlasovaním prostredníctvom sociálnej siete. Najväčší počet „lajkov“ získala fotografia od Dominika Schultza s názvom Skalické rybníky.

Matej Gengel: Z Bilkových Humenec

Svojho favorita si vybrala aj odborná porota. Hlavným porotcom bola organizátorka súťaže Dominika Ondrovičová, ďalšími profesionálni fotografi Adam Húšek a Tomáš Bilka. Podľa nich je najlepšia fotografia aktuálneho ročníka od Mateja Gengela s názvom „Z Bilkovych Humenec“. Jej vznik autor opísal takto: „Vyrazili sme smer Bilkové Humence ráno o 3:00, aby sme stihli tzv. “modrú hodinku”. Veľa ľudí si povie “jeee pekná fotka”, ale 99 percent nevie čo preto ten človek musí urobiť. Že musí ísť do diskomfortu, aby potešil oko diváka.”

Pálfyovci Knihy.Zahori

“Súťaž vnímam ako výborný marketing. Najlepšie diela budú vystavené na spoločnej výstave. Som presvedčený, že návštevníkov vzhliadnutie týchto atraktívnych fotografií motivuje k návšteve miest, ktoré na Záhorí ešte nepoznajú. Je jedno, či ide o región Holíča, Senice, Skalice či Malaciek. Záhorie je krásne všade,” uviedol predseda predstavenstva OOCR Záhorie Zdenko Čambal.

Víťazní autori získajú ceny od Pivovaru Štramák a Vinárstva Habsburg, členov OOCR Záhorie. Ich diela budú zároveň súčasťou kalendára, ktorý organizácia pripravila na rok 2022.


.
Toto je čítané

SHMÚ: V okrese Malacky hrozia pre trvalý dážď povodne

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal na stredu (24.4.) od 0:00 do 18:00…

BM: Ustekana sobota