Mesto Senica si pripomenulo 50 rokov fungovania speváckeho zboru mesta Cantilena, ktorý vznikol v roku 1971. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Tatiana Moravcová.

Foto: FB Mesto Senica

Oslavy sa pôvodne mali konať v podobe galakoncertu, na ktorom sa mala krstiť kniha mapujúca históriu a úspechy Cantileny. Pandemická situácia plány prekazila, a tak na záver roka prijalo vedenie mesta zástupcov speváckeho súboru, aby im k polstoročnici zablahoželali a poďakovali za reprezentáciu mesta.

Tulaj december 2023

“Spevácky zbor som spoznal prostredníctvom úžasných a nadšených ľudí pre spev na čele s profesionálnym dirigentom. Spomínam si na prvý vianočný koncert, ktorý som zažil, ktorý mi jasne ukázal, aký klenot v meste máme. Mesto je právom hrdé, že pod jeho hlavičkou funguje reprezentačné umelecké teleso, ktoré mu robí výborné meno svojimi umeleckými kvalitami,” povedal primátor počas prijatia na mestskom úrade.

“Odložené oslavy s kompletným súborom a programom by sa mali uskutočniť, ak to situácia dovolí, v jarných mesiacoch,” doplnila hovorkyňa mesta.


.

BM: Kralici