Po dvoch rokoch sa na javisko Domu kultúry v Senici vrátia talentované deti, ktoré sa v utorok  12. apríla stretnú na svojej súťažnej prehliadke detskej dramatickej tvorivosti Trnavského kraja Senickej divadelnej jari. TASR o tom informoval Miroslav Koprla zo Záhorského osvetového strediska.

Senická divadelná jar 2019

Počas súťažného dňa sa so svojou tvorbou budú prezentovať štyri detské divadelné súbory. “Prehliadku detskej dramatickej tvorivosti otvorí o 9.00 h detský muzikál Čarovná jabloň. Príbeh z prostredia lesa uvedie súbor Špunti pôsobiaci pri Občianskom združení Rodina a priatelia Gáň – Galanta. Aktuálnu tému prináša Divadlo na kolene zo Základnej umeleckej školy (ZUŠ) v Cíferi. Predstaví sa s autorskou hrou režiséra súboru Martina Križana s názvom Cirkus Covid,” uviedol Koprla.

Divadielko na dlani pôsobiace pri ZUŠ Voderady odohrá príbeh v réžii Barbory Bazsovej inšpirovaný predstavením o Persefone – #Antika. Prehliadku uzatvorí detský divadelný súbor Studnička zo ZUŠ Dr. Janka Blaha v Skalici. Súbor vedený režisérkou Janou Zelenkovou javiskovo stvárni Podivuhodné príbehy Petra Fortuna.

Súčasťou súťažnej prehliadky budú rozhovory o divadelnej práci medzi odbornou porotou a tvorcami inscenácií. “O kvalite tohtoročných predstavení rozhodne odborná porota. Víťazi postúpia na celoštátnu súťaž a prehliadku detskej dramatickej tvorivosti Zlatá priadka do Šale,” doplnil Koprla. Senickú divadelnú jar z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia, jej vyhlasovateľom a odborným garantom je Národné osvetové centrum v Bratislave.


.
Toto je čítané

Senickí dôchodcovia sa stretli na výročnej schôdzi

Na výročnej členskej schôdzi Miestnej organizácie JDS Senica sa v dome kultúry…

BM: Ustekana sobota