Na štart 33. ročníka Záhoráckeho maratónu a 18. ročníka polmaratónu sa v sobotu dohromady postavilo 208 bežcov, z nich 162 sa zapísalo na polmaratón a 46 pretekárov na maratónsku trať. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Senica Tatiana Moravcová.

foto Senica.sk

Začiatok i cieľ trate boli v Senici pred športovou halou, obrátka bola v meste Šaštín-Stráže. Usporiadatelia pri polmaratónskej trati ponechali po vzore z vlaňajška obrátku v borovicovom lese pri golfovom areáli v obci Šajdíkove Humence.

Na maratónskej trati sa z víťazstva tešil 54-ročný Tomáš Kopčík z Trnavy, ktorému sa podarilo maratónsku trať zdolať za dve hodiny a 47 minút. V polmaratóne si v kategórii mužov pre víťaznú trofej dobehol 35-ročný Miroslav Ilavský.

Medzi ženami kraľovala 31-ročná Seničanka Nina Štorová, ktorej sa maratónsku trať podarilo zabehnúť za štyri hodiny a 16 minút. Z víťazstva na polmaratónskej trati sa tešila maďarská pretekárka 40-ročná Anna Szekeres.

Záhorácky maratón je súčasťou seriálu Grand Prix Záhoria a Moravsko-slovenského bežeckého pohára. Hlavným organizátorom obľúbeného bežeckého podujatia je mesto Senica, ktoré ho zabezpečuje v úzkej kooperácii s mestom Šaštín-Stráže, obcou Borský Mikuláš.


.
Toto je čítané

Hádzaná: Záhoráci budú hrať skupinu o 5. – 8. miesto

V stredu 10. apríla odohrali hádzanári Záhoráci Stupava/Malacky domáci extraligový zápas s Považskou Bystricou. Išlo…

BM: Ustekana sobota