Diskusie, prednášky, ale aj filmy či ďalšie aktivity ponúkne v Senici podujatie Doma v EÚ a Café Európa. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Tatiana Moravcová.

Program Doma v EÚ sa uskutoční v dome kultúry v dopoludňajších hodinách. “Európska únia sme my, a to nielen tí, ktorí žijeme v Bratislave. Postupne navštívime viaceré miesta na Slovensku. Zameriavame sa na mladých, predovšetkým stredoškolákov, ktorí budú súčasťou diskusie o dezinformáciách ale aj zelených témach,” uviedol moderátor podujatia vedúci Zastúpenia Európskej komisie na Slovensku Vladimír Šucha.

Pálfyovci Knihy.Zahori

Popoludní sa uskutočnia informačné aktivity v stánkoch, ktoré budú mať na námestí Zastúpenie Európskej komisie na Slovensku, Úrad vlády SR a Europe Direct Senica. “Súčasťou aktivít budú vedomostné kvízy, koleso šťastia a rôzne súťaže,” informovala Alexandra Berecová z Informačného centra Europe Direct Senica.

V Múzeu Senica je od 17.00 h pripravený diskusný formát Café Európa. “Verím, že vďaka tejto aktivite sa veľa občanov dozvie viac o Európskej únie, ale aj o témach, ktoré budú prezentované, keďže ide o dôležité témy. Dezinformácie majú momentálne na Slovensku prevahu, pravdivé informácie sa šíria podstatne ťažšie ako tie nepravdivé. Zelená téma, či už ide o odpady alebo klimatickú zmenu, bude pre nás v súčasnosti takisto mimoriadne inšpiratívna. Som rád, že sa zvolil formát, kde budú zastúpené veľké mesto, menšie mesto a obec a bude poskytnutých viac pohľadov,” doplnil primátor mesta Senica Martin Džačovský.


.

BM: Ustekana sobota