Karanténna stanica na Stupavskej ulici opäť avizuje plný stav. Plné sú všetky koterce, ktoré majú k dispozícii. Aktuálne sa starajú o 10 psíkov. Ďalšie psy sú v dočasných opaterách, teda u niekoho doma, aby neboli v koterci, ale stále sa im hľadá domov.

Ak nechcete alebo si nemôžete vziať psíka domov, je tu aj iná možnosť pomoci. Karanténna stanica má otvorené dvere pre všetkých, ktorí by chceli venčiť. Venčenie sa koná každý týždeň v utorok a štvrtok v čase 17.00 – 19.00 h,  v sobotu a v nedeľu od 9.00 h do 12.00 h. Treba len prísť v týchto časoch, nie je nutné sa objednávať dopredu. Venčiť smú len osoby staršie ako 18 rokov, prípadne nad 15 rokov s písomným súhlasom rodičov.

Malavké pohľady Knihy.Zahori

Karanténnu stanicu nedávno navštívili školáci zo ZŠ Štúrova. Deťom sme porozprávali, ako funguje naša stanica, na čo slúži a čo vlastne znamená jej názov. Každého psíka sme im predstavili. Deti sa s nimi mohli pohrať, pomojkať, mohli vyskúšať čistenie a dezinfekciu kotercov. Dokonca dievčatko, ktoré malo strach zo psov, svoj strach prekonalo. Na záver návštevy sme našich labkošov spolu zobrali na prechádzku do lesa,“ opísali príjemné stretnutie pracovníci karanténnej stanice.

Ponúkame album psíkov, ktorí na svojich majiteľov čakajú už dlhšiu dobu. Ide o tzv. stálice – v karanténnej stanici nám prezradili, že priemerný čas, kým si nájdu domov, je často viac ako 1,5 roka.

ZAK
Asi 5-ročný veľmi pokojný kríženec nemeckého ovčiaka, ktorý sa silno pripúta k svojmu pánovi. Obľubuje prechádzky, vodu a piškóty. Chôdzu na vôdzke aj jazdu autom zvláda bez problémov, je milý aj k deťom. Je vhodný do rodiny, kde by mohol byť neustále v prítomnosti svojho pána, inak trpí separačnou úzkosťou. Ovláda pokyny „sadni“ či „daj labku“. Nie je vhodný k mačkám, k iným psíkom je bezproblémový.


BLACK
Statný, asi 4 – 5-ročný rotvajler s dobrou povahou. Je vhodný ako jediný pes do rodiny. Obľubuje pískacie hračky a loptičky. Na ľudí (ani na deti) neskáče, zvláda vôdzku  aj cestu autom. Miluje hladkanie a škrabkanie. Black je pomerne kľudný psík vhodný na dvor so zateplenou búdou a k človeku, ktorý sa mu bude venovať. Ovláda „sadni“ a „daj labku“. Mačky a hydinu bude pravdepodobne loviť.

FLEKY
Má asi 3/4 roka, cca 10 kg. Je veselý a aktívny, vhodný aj k inému psíkovi v rodine. Miluje pohyb, aportovanie a rád sa pohrá s deťmi. Pre Flekyho bude nutný tréning základnej poslušnosti, kde by zamestnal nielen svoje telo, ale aj hlavu. Neodporúčame ho na celoročný pobyt vonku.

LARA
Veľká milovníčka vody a asistentka pri polievaní aj kosení záhradky. Ak od psíka neočakávate športové výkony, ale hľadáte dobrého spoločníka, je pre vás ako stvorená. Lara má problém s platničkami, spôsobený kombináciou genetiky a nesprávnej stravy. Nie je to však nič, čo by sa nedalo napraviť, napríklad doplnkami stravy. Lara hľadá domov pri rodinnom dome s voľným pohybom a zateplenou búdou. Je to skvelá spoločníčka aj do rodinky s deťmi.

Pre týchto psíkov hľadajú v karanténnej stanici dočasnú opateru s možnosťou rezervácie na adopciu. Ak vás niektorý z nich zaujal, napíšte na ksmalacky@gmail.com. Do predmetu správy napíšte meno psíka, o ktorého máte záujem. Psíci z karanténnej stanice sú očkovaní, čipovaní, odblšení a kastrovaní.

Informácie o ďalších psíkoch, ktorí hľadajú domov, nájdete na facebooku v profile Karanténna stanica Malacky.

Natália Jánošová/-ks-, foto: A. Jursová


.

BM: Ustekana sobota