Vo výstavných priestoroch Záhorského osvetového strediska (ZOS) v Senici je sprístupnená výstava fotografií 26. ročníka súťažnej výstavy neprofesionálnej fotografickej tvorby Trnavského kraja AMFO 2022. TASR o tom informoval Tomáš Jurovatý zo ZOS.

foto Tomáš Jurovatý

Do súťažnej výstavy postúpilo z regionálnych kôl 53 autorov so 198 fotografickými prácami. “Z toho vo vekovej skupine do 15 rokov 12 autori, vo vekovej skupine od 15 do 25 rokov osem autorov a vo vekovej skupine nad 25 rokov 33 autorov,” uviedol Jurovatý.

Plocha draka Knihy.Zahori

Ako doplnil, z celkového počtu je 28 čiernobielych fotografií, 58 farebných fotografií, 18 súborov v kategórii cykly a seriály v počte 68 fotografií. V kategórii experiment postúpilo do krajského kola 16 fotografických prác.

Výstava bude v priestoroch Záhorského osvetového strediska otvorená do 31. júla. Podujatie z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia a realizuje sa s finančnou podporou Trnavského samosprávneho kraja. Všetky ocenené fotografie postupujú do celoštátneho kola, ktorého organizátorom je Turčianske kultúrne stredisko v Martine, a uskutoční sa v novembri.

Víťazov jednotlivých kategórií a fotografie nájdete na webe osveta-senica.sk.


.
Toto je čítané

Festival Fest Zdravo v Jánoch prinesie sériu prednášok a rozhovorov o zdravom životnom štýle

Festival zdravého životného štýlu Fest Zdravo v Malom parku pri zdravotnom stredisku…

BM: Ustekana sobota