Senickí policajti boli v pondelok (12.9.) privolaní k vážnej nehode medzi osobným autom a tromi nákladnými autami, a to na hlavnom ťahu pri Dubovciach.

  • 37-ročná mama sedela za volantom auta Seat, v ktorom viezla dve 6 ročné deti.

Krátko po 13:00 prechádzala úsekom medzi obcami Radošovce a P. Močidlany.

  • Pri jazde dostala pravdepodobne mikrospánok a bez brzdenia prešla plynule do protismeru. Tam sa vzápätí zrazila s ďalšími dvomi nákladnými autami.

Časť jej poškodeného motora z auta zasiahol vzápätí aj ďalší kamión. Po nehode skončili celá posádka osobného auta v nemocnici.

Foto: Filip Zeman

Podľa predbežných informácií sa deti s mamou zranili ľahko, s dobou liečenia do 6 týždňov. Polícia alkohol u vodičov nákladných vozidiel, ani u vodičky nezistila. Škoda na vozidlách bola odhadnutá na viac ako 22 tisíc eur.

Macek Knihy.Zahori

Polícia krátko po nehode cestu úplne uzavrela a zadokumentovaní dopravnej nehody, ju policajti čiastočne v jednom pruhu sprejazdnili. Cesta bola daná opäť do prevádzky v oboch smeroch po odťahu nákladných áut, a to až po 21:00.

ÚNAVA, NEPOZORNOSŤ, MIKROSPÁNOK
Ide o najčastejšie príčiny dopravných nehôd, ktoré vodiči často za volantom ignorujú. Pri rýchlosti 90km/h prejdete autom za 1 sekundu približne 25 metrov. Myslite na to, sekunda nepozornosti, či mikrospánku môže rozhodnúť vašou vinou o živote a smrti iných.


.

BM: Ustekana sobota