Cestujúci prímestskou autobusovou dopravou v Trnavskom samosprávnom kraji a mestskou hromadnou dopravou v Senici sa môžu zapojiť do súťaže o kredity na čipovú kartu ARRIVA v celkovej hodnote viac ako 3 000 eur.

foto TTSK

Žiaci základných škôl, ktorí sa zapoja do výtvarnej súťaže s témou „Cestujeme bezpečne autobusom“ zase môžu vyhrať výlet autobusom do ZOO pre celú triedu.

Témou 21. ročníka Európskeho týždňa mobility 2022 je „Lepšia dostupnosť“ a odráža túžbu ľudí v celej Európe znovu sa spojiť po niekoľkých mesiacoch izolácie a obmedzení. Cieľom kampane je zdôrazniť dôležitosť dostupnosti dopravy a motivovať ľudí, aby využívali udržateľné spôsoby dopravy, ako sú verejná hromadná doprava, pešia chôdza či cyklistika, a tak prispeli k zlepšeniu kvality ovzdušia a vytvorili z mestských častí príjemnejšie miesta pre život a prácu.

ARRIVA podporuje Európsky týždeň mobility každý rok vo všetkých krajoch, v ktorých pôsobí a zabezpečuje služby verejnej dopravy. „Spoločnosti ARRIVA na Slovensku zabezpečujú mobilitu v piatich krajoch, kde spájajú ľudí i miesta a poskytujú svojim cestujúcim aj objednávateľom moderné, bezpečné a trvalo udržateľné dopravné služby. Európsky týždeň mobility vnímame ako pozvanie pre ľudí, aby nechali auto doma a presadli do verejnej dopravy. Výsledkom bude čistejší vzduch a lepšie životné prostredie, ale aj bezpečnejšie cesty a v neposlednom rade ekonomická úspora,“ povedal László Ivan, generálny riaditeľ spoločností ARRIVA na Slovensku.

Macek Knihy.Zahori

„Naše služby verejnej autobusovej dopravy uľahčujú život v mestách, a zároveň sa vďaka nim stávajú dostupnými aj tie najodľahlejšie časti Trnavského kraja. Európsky týždeň mobility je pre nás príležitosťou pochváliť sa kvalitnými službami, ktoré poskytujeme v našom kraji a odmeniť cestujúcich – napríklad aj cez žrebovanie o bonusové kredity na ich čipové dopravné karty,“ uviedol Peter Nemec, generálny riaditeľ spoločností ARRIVA Trnava.

Cestujúci, ktorí si počas Európskeho týždňa mobility od 16. do 22. septembra dobijú čipovú kartu za minimálne 10 eur alebo si kúpia novú kartu s kreditom v tejto hodnote, budú automaticky zaradení do žrebovania o kredity v hodnote 30, 20, 10 a 5 eur. Čipové karty je možné zakúpiť a dobiť na predajných miestach či online cez e-shop, dobíjanie je však možné aj u vodičov v autobusoch ARRIVA.

Počas Dňa bez áut – teda 22. septembra – budú môcť cestujúci vďaka podpore Trnavského samosprávneho kraja využiť bezplatnú dopravu v prímestskej autobusovej doprave v celom kraji. Rovnako v tento deň vďaka podpore miesta Senica bude zadarmo aj doprava v MHD.


.
Toto je čítané

SHMÚ: V okrese Malacky hrozia pre trvalý dážď povodne

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal na stredu (24.4.) od 0:00 do 18:00…

BM: Ustekana sobota