Trnavská župa počas Európskeho týždňa mobility a Svetového dňa bez áut ponúkne bezplatnú dopravu.


Trnavský samosprávny kraj sa opäť zapojil do Európskeho týždňa mobility, ktorý sa každoročne koná od 16. do 22. septembra. Cieľom vlajkovej kampane Európskej komisie je zvýšiť povedomie o udržateľnej mobilite.

„Rozvoj udržateľnej mobility a ochrana životného prostredia úzko súvisia s podporou cestovania verejnou dopravou. Župa zabezpečuje obslužnosť svojho územia prímestskými autobusmi, ktoré sú čoraz modernejšie, bezpečnejšie aj komfortnejšie. Aj tento rok si to budú všetci môcť vyskúšať bezplatne, a to vo štvrtok 22. septembra pri príležitosti svetového dňa bez áut,“ uviedol trnavský župan Jozef Viskupič.

Malacké pohľady Knihy.Zahori

Počas Svetového dňa bez áut budú môcť všetci bezplatne cestovať prímestskými autobusmi na linkách dopravcov ARRIVA TrnavaSAD Dunajská Streda a SKAND Skalica.

Od nového roka vstúpi do platnosti zónové členenie Trnavského kraja. Zavedený bude aj nový typ cestovných lístkov, takzvaný predplatný cestovný lístok. Výhodný bude najmä pre pravidelných cestujúcich, pretože umožní neobmedzené cestovanie v rámci časovej a zónovej platnosti.

Zmeny, ktoré budú sprevádzané uvádzacími zľavami, majú za cieľ zatraktívniť cestovanie prímestskými autobusmi v Trnavskom kraji. Prilákať do nich majú aj nových cestujúcich.


.
Toto je čítané

Senickí dôchodcovia sa stretli na výročnej schôdzi

Na výročnej členskej schôdzi Miestnej organizácie JDS Senica sa v dome kultúry…

3D filamenty 2023