Vo štvrtok (22. 9.) vyvrcholili XXI. Majstrovstvá Slovenska v klasickej kynológii. Počas štyroch dní si zmeralo sily 17 psovodov so služobnými psami Policajného zboru a dvaja psovodi so služobnými psami Policie České republiky.

Na priebeh súťažných disciplín sa prišli pozrieť aj kolegovia z Poľskej republiky. Súťažné disciplíny pozostávali z pachových prác, cvikov poslušnosti a obranných prác.

Na prvom mieste v pachových prácach sa umiestnil npráp. Peter Gerboc so psom Ivor Polícia Slovakia z Riaditeľstva hraničnej a cudzineckej polície Sobrance. Táto dvojica si odniesla aj cenu za prvé miesto v obranných prácach. Ivor Polícia Slovakia sa stal najlepším psom z chovateľskej stanice Polícia – Slovakia.

Trnavské rádio Tak akorát 2024

Na prvom mieste v cvikoch poslušnosti sa umiestnil por. Radoslav Prétory so psom Geronimo Bohemia Col-Bri z Odboru kynológie a hipológie Prezídia Policajného zboru.

Víťazi v kategórii jednotlivci

V kategórii jednotlivcov v klasickej kynológii sa na prvom mieste umiestnil a Majstrom Slovenska v klasickej kynológii v kategórii jednotlivcov sa stal npráp. Peter Gerboc so psom Ivor Polícia – Slovakia z Riaditeľstva hraničnej a cudzineckej polície Sobrance. Získal aj Putovný pohár pre najlepšieho psa.

Na druhom mieste umiestnila ppor. Mgr. Michaela Adámusová so psom Leoo Polícia – Slovakia z Krajského riaditeľstva Policajného zboru Bratislava.
Na treťom mieste sa umiestnil npráp. Ján Kmeť so psom Xerro Polícia – Slovakia z Krajského riaditeľstva Policajného zboru Banská Bystrica.

Víťazné družstvo

Na prvom mieste a Majstrom Slovenska v klasickej kynológii v kategórii družstiev sa umiestnilo družstvo Riaditeľstva hraničnej a cudzineckej polície Sobrance v zložení npráp. Peter Gerboc so psom Ivor Polícia- Slovakia a npor. MVDr. Marián Kostecký so psom Lary Polícia – Slovakia.

Druhé miesto obsadilo družstvo Policie České republiky v zložení ppráp. Radek Bohata so psom Dorneus Gerardus ze Six-Bau a ppráp. Kristýna Mechlová so psom Čert.

Tretie miesto získalo družstvo Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici, npráp. Roman Čačko so psom Dolar Polícia – Slovakia a npráp. Ján Kmeť so psom Xerro Polícia – Slovakia.


.
Toto je čítané

Zámok v Malackách sa pripravuje na letnú sezónu

Zámok v Malackách alebo Malacký kaštieľ bude od 1. mája do konca…

BM Salon EV