Darovať krv je záslužný čin. Aj raz stačí na to, aby ste zachránili život. Keď však krv darujete viackrát, priamo úmerne sa zvyšuje záslužnosť činu.

Diamantoví darcovia krvi

Nemocnice denne potrebujú litre tejto vzácnej tekutiny, každý deň lekári, sestry i ďalší zdravotníci zachraňujú životy aj vďaka darovanej krvi. Väčšinou ide o životy neznámych, no skôr či neskôr môže prísť moment, keď budeme potrebovať krv my či naši blízki. Pravidelných darcov krvi preto Červený kríž už mnoho rokov oceňuje plaketami prof. MUDr. Jana Janského.

Trnavské rádio Tak akorát 2024

Slávnostné odovzdávanie plakiet sa uskutočnilo v utorok 13. septembra v priestoroch MsÚ v Malackách. Prítomní dostali ocenenia v podobe plakiet – bronzových (10 darovaní), strieborných (20 darovaní), zlatých (30 darovaní) a diamantových, ktoré v prípade mužských darcov znamenajú darovanie krvi až 80-krát.

Ocenenia a malé pozornosti darcom krvi odovzdávali zástupkyne Slovenského Červeného kríža Klaudia Kovárová, Jarmila Bednárová Koišová a Emília Macsiczová a viceprimátor Milan Ondrovič.

K darovaniu krvi sa môžete v Malackách najbližšie pripojiť v stredu 28. septembra. Na Malackú kvapku krvi sa treba vopred registrovať na telefónnom čísle 0949 123 362 alebo prostredníctvom mailu klaudiakov@centrum.sk.

Ocenení darcovia krvi

Diamantová plaketa
Ľubomír Kordoš, Ondrej Baláž

Zlatá plaketa
Sabína Bendová, Mário Balaščík, Marek Váradi, Svetlana Machatová, Radovan Petráš, Jana Hlavatá, Milan Hric, Branislav Lukáč

Strieborná plaketa
Andrej Jursa, Igor Hrivnák

Bronzová plaketa
Ľubomír Pešek, Alexandra Schildová, Eva Ivanová, Stanislav Pešek, Emília Holičová, Vladimír Kuba

Popis k fotke:
Diamantoví darcovia krvi

-jh-


.
Toto je čítané

Seničania podpisujú petíciu proti prevádzke na spracovanie plastového odpadu

Petíciu proti podnikateľskému zámeru spoločnosti SETECO, s. r. o. vybudovať v Senici…

BM: Ustekana sobota