Trnavský samosprávny kraj vybuduje v Moravskom Svätom Jáne nové moderné zariadenie sociálnych služieb v hodnote 6,9 milióna eur.

Jeho dispozičné riešenie aj poskytované služby budú zodpovedať súčasným požiadavkám. Župa v piatok 21. októbra 2022 vyhlásila verejné obstarávanie na zhotoviteľa stavby. Začiatok výstavby s trvaním 18 mesiacov je plánovaný na budúci rok.

„Pokračujeme v rozširovaní kapacít našich zariadení sociálnych služieb, čo považujeme za mimoriadne potrebné v kontexte očakávaného demografického vývoja. V Moravskom Svätom Jáne vytvoríme špičkové zariadenie sociálnych služieb, v ktorom vznikne 40 nových miest pre klientov s rôznymi diagnózami. Verím, že toto moderné zariadenie bude pre nich bezpečným a láskyplným domovom, kde budeme odborne poskytovať špecializovanú sociálnu starostlivosť,“ uviedla riaditeľka Odboru sociálnych vecí Úradu TTSK Blažena Flamíková.

Na základe štúdie realizovateľnosti bola následne vypracovaná projektová dokumentácia.

Župa už má stavebné povolenie. V rámci projektu plánuje komplexne zrekonštruovať existujúce objekty, v ktorých vzniknú moderné ubytovacie a terapeutické priestory s technickým vybavením a bezbariérovým vstupom. V areáli budú spevnené chodníky a plochy s oddychovými a športovými zónami. Okrem toho, realizovaná štúdia poukázala aj na ďalší potenciál pre prípadné rozšírenie zariadenia v budúcnosti, či vytvorenie školiaceho strediska pre študentov v oblasti sociálnej práce.

Župa zámer realizuje v areáli, ktorý sa nachádza v pokojnom prostredí tri kilometre od obce a v minulosti slúžil škole v prírode. Postupovala tak podľa svojho motta „Nepredať, zveľadiť,“ ktoré dalo meno aj unikátnej publikácii o konverzii prebytočného majetku na nové verejné funkcie.


.

BM: Ustekana sobota