V meste Senica sa zaregistrovalo v riadnom termíne šesť kandidátov na post primátora. V utorok sa vzdal kandidatúry kandidát politických strán Život a Hlas-SD Juraj Moravčík. TASR o tom informoval samotný kandidát.

  • Ako doplnil, rozhodol sa vzdať v prospech nezávislého kandidáta Adama Jakubáča.

“Prišiel čas pragmaticky zhodnotiť situáciu, keďže politické rozhodnutia vyžadujú potrebu prekročiť svoje ego. S Jakubáčom sme si uvedomili, že je toho viac, čo nás spája vo vízii riadení mesta. Chce, aby sme aj v prípade úspechu vo voľbách spolupracovali. Rozhodli sme sa vzájomne občanom ukázať, že vieme spolupracovať už teraz,” uviedol Moravčík.

Trnavské rádio Tak akorát 2024

Okrem Jakubáča sa tak o priazeň voličov na post primátora mesta budú uchádzať štyria kandidáti. Ako nezávislí kandidujú súčasný primátor Martin Džačovský, Branislav Grimm a Dana Kristiník a za koalíciu SaS a KDH to je podpredseda Trnavského samosprávneho kraja Roman Sova.

Ďalej: 3 otázky na kandidátov na primátora Senice

→ V tomto roku sa voľby do orgánov obcí uskutočnia v rovnakom termíne ako voľby do orgánov samosprávnych krajov – hlasovať sa bude v sobotu 29. októbra od 7:00 do 20:00.


.
Toto je čítané

Polícia hľadá 36-ročného Milana z Holíča

Policajti pátrajú po nezvestnom, 36 ročnom Milanovi Verešovi z mesta Holíč. Mladý…

BM: Ustekana sobota