Po poslednom prehratom zápase si Dukla chcela napraviť chuť v Detve, kde aj počas prvej tretiny boli lepším tímom, ale nedokázali premeniť ani jednu z viacerých šancí a rovnako zostali nepotrestané aj dve presilovky Seničanov.

Obaja brankári boli pozorní a tak sa išlo do kabín za bezgólového stavu 0:0.

Do polovice druhej časti hry stále platilo nerozhodné skóre, prvý gól stretnutia padol až v 29. minúte z hokejky Andersonsa. Od tohto momentu boli domáci hráči lepší, nepúšťali súpera do toľkých šancí a do konca tretiny ustrážili jednogólové vedenie.

Ani v tretej dvadsaťminútovke sa Dukla nedokázala strelecky presadiť, naopak, ešte dvakrát inkasovala z hokejky Budu, ktorý najprv v 47. minúte zvýšil na 2:0 a 4 minúty do konca uzavrel skóre zápasu na konečných 3:0 pre domáce mužstvo.

Trnavské rádio Tak akorát 2024

Dukla tak odchádza z Detvy bez bodu. Budúci víkend vychádza pre Seničanov voľný a o ďalší bodový zisk sa pokúsia zabojovať netradične vo štvrtok, 17. 11. na domácom ľade proti Rimavskej Sobote. Už teraz Vás všetkých srdečne pozývame!

Vyjadrenie trénera HC Dukla Senica, Martina Ondroviča: V takýchto zápasoch často rozhoduje prvý gól, tak tomu bolo aj dnes, keby sme ho z našich šanci strelili my, verím, že by sme to zvládli. Naopak, súper využil pološancu a dostal nás pod ešte väčšiu deku. Väčšinu zápasu sme boli lepším tímom, ale rozhodujúcich momentoch nám chýbala vyššia kvalita či kúsok šťastia. V koncovke sa momentálne trápime, málo sa tlačíme do brány, to je hlavný problém. Špica súťaže je vyrovnaná, gólmani sú kvalitní. Potrebujeme to zlomiť a urobíme pre to všetko už v najbližšom domácom zápase.

HK Detva – HC Dukla Senica 3:0 (0:0, 1:0, 2:0)
Góly: 29. Andersons (Kobolka, Domaev), 47. Buda (Heckl, Zorvan), 56. Buda (Kobolka, Andersons)

Počet divákov: 454

ZOSTAVY
HK Detva: Križan – Andersons, Kobolka, Gábor, Benko, Balciar, Pohanka – Zorvan, Heckl, Buda – Koštial, Koniar, Domaev – Sivok, Srnka, Chamula – Forgáč, Cútt, Gonda

HC Dukla Senica: Košút – Mikéska, Foltýn, P. Kotzman, Horváth, O. Čagan, Záviš – Funtek, Jarolín, Mikolášek – Vaškovič, Jaša, Daniel – A. Kotzman, Konečný, Dolinajec – Demjan, Čulen.

Pripravila Monika Krutá.


.
Toto je čítané

Futbal 4. liga: Gbely doma porazili Jaslovské Bohunice

Domáci sa od začiatku pustili s chuťou do súpera a najmä v úvodnej polhodinke si…

BM: Ustekana sobota