Domácim zápasom proti Rimavskej Sobote sa základná časť prehupla do svojej druhej polovice. Dukla si po dvoch nevydarených zápasoch chcela napraviť chuť pred vlastným publikom a začali naozaj výborne.

Foto: Timotej Mešťánek

Už po 50 sekundách hry otvoril skóre David Jaša, ktorý sa vďaka bojovnosti Michaela Daniela ocitol nikým nekrytý pred bránkou a s prehľadom prekonal Sihelského. Rovnaké meno kričala početná divácka kulisa aj v 9. minúte, keď v presilovej hre pod lapačku hosťujúceho gólmana zavesil opäť Jaša. Krátko nato hrali Seničania presilovku po vylúčení Shisterova a rýchlo sa mohli dostať do trojgólového vedenia po Jašovej žŕdke, ale potvrdilo sa staré známe „Nedáš – dostaneš“. Po chybe domáceho obrancu sa k puku dostal ihneď po naskočení z trestnej lavice Shisterov, v úniku prihral nikým nekrytému Mlynčárovi a ten už nemal proti osamotenému Košútovi najmenší problém znížiť na rozdiel jedného gólu. Pre Duklu to bola doslova katastrofálna minúta, už o 12 sekúnd bolo skóre vyrovnané po Sarvašovej strele z pravého kruhu. Koniec tretiny bol pre Duklu však opäť o niečo pozitívnejší, krásnym gólom do šatne vrátil vedenie domácim kapitán René Jarolín.

Gólostroj Dukly sa nezastavil ani v druhej časti hry, na rozdiel dvoch presných zásahov zvýšil Martin Mikolášek po teči Mikéskovej strely. V 27. minúte to bolo už 5:2, spomedzi kruhov presne namieril znova Jaša a skompletizoval tak svoj hetrik. Skóre zápasu na konečných 6:2 uzavrel svojim druhým gólom René Jarolín.

Foto: Timotej Mešťánek

Tretia tretina sa už len dohrávala, hosťujúcim hráčom v závere zápasu nebol uznaný gól, po ktorom sa strhla šarvátka, ale nič vážnejšie z toho napokon nebolo. Dukla si zodpovedne strážila svoje vedenie aj vďaka spoľahlivému Samuelovi Košútovi, ktorý opäť predviedol niekoľko výborných zákrokov, a aj s jeho prispením Dukla v dôležitom zápase zdolala Rimavskú Sobotu presvedčivo 6:2. Na štadióne sme boli znova svedkami početnej diváckej kulisy, ktorá vytvorila fantastickú atmosféru. Ďakujeme divákom za podporu a hráčom za predvedený výkon, ktorý budú môcť zopakovať už v sobotu v Hamuliakove.

Vyjadrenie trénera HC Dukla Senica, Martina Ondroviča: Chceli sme vstúpiť do zápasu aktívne, čo sa nám aj podarilo, po pekných akciách sme viedli 2:0. Potom sme trošku prepadli, pri druhom góle sme spravili taktickú chybu v obrannom pásme, ktorú súper využil. Našťastie sme do konca tretiny pridali tretí gól a v druhej tretine to bola krásna jazda z našej strany. Tretiu tretinu sme si už postrážili skúsenosťami. Pozitívom je ubránené oslabenie 3 na 5, pri ktorom ešte nebolo rozhodnuté, našťastie sme to ustáli a potom sme už súpera do ničoho nepustili.

Foto: Timotej Mešťánek

Vyjadrenie trénera HC Dukla Senica, Martina Ivičiča: Prvá tretina nám úplne nevyšla, po nej sme urobili nejaké taktické zmeny, ale myslím, že ľudia boli spokojní. Atmosféra bola neskutočná, som rád, že som po dlhých rokoch zase zažil niečo podobné. Som spokojný, že sme získali tri body a dúfam, že budeme v podobných výkonoch pokračovať ďalej.

Foto: Timotej Mešťánek

HC Dukla Senica – HKM Rimavská Sobota 6:2 (3:2, 3:0, 0:0)

Góly: 1. Jaša (Daniel, Vaškovič), 9. Jaša (P. Kotzman), 20. Jarolín (Mikolášek), 26. Mikolášek (Mikéska, Jarolín), 27. Jaša (Vaškovič, P. Kotzman), 39. Jarolín (Daniel, Mikéska) – 11. Mlynčár (Shisterov), 11. Sarvaš (Solomonchak, Mlynčár).
Počet divákov: 2174

ZOSTAVY
HC Dukla Senica: Košút – Jankovič, Mikéska, P. Kotzman, Horváth, O. Čagan, Foltýn, Kukliš – Rehuš. Jarolín, Mikolášek – Vaškovič, Jaša, Daniel – A. Kotzman, Konečný, Dolinajec – Čulen, Funtek
HKM Rimavská Sobota: Sihelský – Špankovič, Kadlečík, Nesterov, Shisterov, Nociar, Škantár – Ďaloga, Jakubík, Babkovič – Solomonchak, Mlynčár, Sarvaš – Slovák, Filipiak, Šagát – Lalík, Dreisig.

Report pripravila Monika Krutá.


.