V Záhorskom múzeu, ktorého zriaďovateľom je Trnavský samosprávny kraj, môžu návštevníci výstavy Dušan Jurkovič a Skalica využiť možnosť komentovanej prehliadky. TASR o tom informovalo múzeum.

Komentovanú prehliadku výstavy s jej kurátorkou Vierou Drahošovou ponúka múzeum každý štvrtok o 16.00 h. “Prehliadka je bezplatná, so stretnutím účastníkov priamo vo výstavných priestoroch. Miesto na prehliadku si nie je potrebné rezervovať, pokiaľ nejde o skupinovú účasť nad 15 osôb. Pre skupiny možno dohodnúť aj samostatné termíny,” uviedlo múzeum.

Plocha draka Knihy.Zahori

Výstava ponúka pohľad na Dušana Jurkoviča v menej známych súvislostiach a spojeniach s mestom Skalica, ktoré sa stalo sídlom rodiny Jurkovičovcov od roku 1892. “Predstavuje architekta prostredníctvom rodinných väzieb a nezabudnuteľného domu jeho sestier, celoživotného priateľského vzťahu s Pavlom Blahom či realizovaných stavieb,” doplnila Drahošová.

Výstava sa venuje aj Slovenskej búde v Luhačoviciach, dôležitému miestu budovania česko-slovenskej vzájomnosti. “Spájajúcou obsahovou líniou sú osobné spomienky Dušana Jurkoviča na Pavla Blaha, osvetľujúce veľa z ich života a motivácií. Prináša historické fotografie z fondových inštitúcií na Slovensku i blízkej Morave,” informovala kurátorka.

Výstava v priestoroch Záhorského múzea potrvá do 31. marca.


.
Toto je čítané

Festival Fest Zdravo v Jánoch prinesie sériu prednášok a rozhovorov o zdravom životnom štýle

Festival zdravého životného štýlu Fest Zdravo v Malom parku pri zdravotnom stredisku…

BM: Ustekana sobota