Primátor mesta Stupava Peter Novisedlák spolu s podpredsedom Bratislavského samosprávneho kraja Michalom Sabom pokrstili brožúru Enviroprogramy pre základné a stredné školy Bratislavského kraja.

Súčasťou brožúry je aj Ekocentrum Stupava. Krst tejto publikácie sa konal práve tam, vo štvrtok (16.3.) o 10:00 a krstilo sa ekologicky oxidom uhličitým, teda prítomní novú brožúru ofúkli.

Ako uvádza BSK na svojej webstránke, nová brožúrka má cieľ spropagovať a priamo na školách podnietiť premýšľanie nad našou rýchlou, konzumnou a pretechnizovanou dobou. Mnohé výdobytky sme si rýchlo všetci osvojili a skutočne veľakrát pomáhajú pri takmer každej našej činnosti. Nastáva však čas, aby sme sa nad našimi vlastnými aktivitami zamysleli, či sú v súlade s našim udržateľným správaním a životom.

Malavké pohľady Knihy.Zahori

Brožúrka s enviroprogramami by chcela ukázať ako sa dá vzdelávať aj v oblasti zmeny klímy, udržateľnej spotreby, nevytvárania extrémneho množstva odpadov, spoznávania živej a neživej prírody, ako hospodáriť s vodou. Jej elektronická verzia sa dá zdarma stiahnuť z enviroportálu.

Informuje mesto Stupava na svojom webe.


.

BM: Ustekana sobota