Colníci zaistili na diaľničnom odpočívadle D2 Závod v smere do Česka 110 spotrebiteľských balení cigariet a 71 fliaš alkoholu. TASR o tom informovala hovorkyňa Colného úradu (CÚ) Bratislava Drahomíra Adamčíková.

ilustračné foto

Hliadka príslušníkov z CÚ Bratislava kontrolovala v uplynulých dňoch dodržiavanie colných a daňových predpisov na odpočívadle D2 pri obci Závod. “V autobuse s moldavským evidenčným číslom, ktorý šoféroval 35-ročný Rumun, našli bratislavskí colníci ukrytých 70 spotrebiteľských balení cigariet značiek Marlboro Gold a Winston Blue označených moldavskou kontrolnou známkou,” priblížila Adamčíková s tým, že ich našiel služobný pes. Vodič nevedel preukázať pôvod a spôsob ich nadobudnutia.

V ďalšom autobuse s českým evidenčným číslom hliadka objavila 40 spotrebiteľských balení cigariet rôznych značiek. “Na otázku, či rumunský vodič prepravuje alebo dováža tovar podliehajúci spotrebnej dani, odpovedal záporne. Kontrola vnútorných a vonkajších priestorov však ukázala, že nehovorí pravdu,” povedala Adamčíková. Dodala, že balíčky cigariet mu príslušníci finančnej správy zaistili.

Malavké pohľady Knihy.Zahori

Colníci odhalili aj Rumuna, ktorý prevážal v dodávke s moldavským evidenčným číslom 49 spotrebiteľských balení liehu. Fľašky brandy mal ukryté na rôznych miestach vo vozidle. Spôsob a pôvod ich nadobudnutia podľa hovorkyne vodič nevedel preukázať.

Pokračuje, že zatajiť 16 fliaš litrovej vodky a šesť fliaš pollitrového moldavského koňaku sa pokúšal aj 36-ročný Rumun. Viezol ich v autobuse s českou poznávacou značkou, no k preprave sa vopred neprihlásil. Až následnou kontrolnou príslušníci finančnej správy zistili, že preváža v skrýšach dané balenie liehu.

V týchto prípadoch nešlo o podozrenie zo spáchania trestného činu, ale iba priestupku, prípad bude riešiť CÚ Bratislava. “Vodičom bola udelená pokuta v blokovom konaní,” uviedla Adamčíková.


.

BM: Festival Záhrad