Folklór sa v Borskom Svätom Jure začína po krátkej prestávke opäť prebudzať. Obec sa pripravuje na sériu folklórnych podujatí, ktoré oživia miestnu kultúru a tradície v najbližších týždňoch.

foto DFS Juranek

Hodová folklórní zábava

Už v sobotu 22. apríla DFS Juránek pripravil Krojovú Hodovú zábavu v Kultúrnom dome. Členovia DFS Juránek spolu so svojimi hosťami ju otvoria už tradične Slovenskou besedou. Do tanca a na počúvanie bude hrať CM Vladimíra Beneše (Notečka), súťaž v “širákovom” je tiež už tradičnou súčasťou zábavy. Okrem toho sa môžeu návštevníci tešiť na bohatú tombolu a chutné občerstvenie.

Stavanie Mája

Májovú tradíciu stavania Mája usporiada DFS Juránek v spolupráci s obcou Borský Svätý Jur a DHZ Borský Svätý Jur 30. apríla. Tradičné podujatie sa uskutoční na námestí pri hasični o 15:00 a o program sa postarajú DFS Juránek a CM Juránečka.

Detské krojové slávnosti

Detské krojové slávnosti, ktoré sa v Borskom Jure konajú už takmer 10 rokov, sa uskutočnia v sobotu 13. mája 2023 v priestoroch pri Kultúrnom dome. Medzinárodný festival, na ktorý prijalo pozvanie takmer 330 účinkujúcich, začína o 12:00 krojovaným sprievodom obcou, o 13:00 nasleduje zahájenie a program potrvá približne do 17:00. Po skončení programu sa môžu návštevníci tešiť na voľné posedenie pri cimbálových muzikách z Moravy a Slovenska a zábavu do neskorých večerných hodín.

Nezmeškajte príležitosť užiť si sériu folklórnych podujatí v Borskom Svätom Jure spolu s detským folklórnym súborom Juránek.


.