Spolok Záhoráci v pohybe v Moravskom Svätom Jáne usporiadal hneď na začiatok sezóny dve výborné akcie, počas ktorých si určite účastníci rozprúdili krv v žilách po „ zimnom spánku“.

Tou prvou bol Veľkonočný výstup na najvyšší vrch Malých Karpát – Záruby. Zvolili sme variantu výstupu z dediny Buková. Musím povedať, že opäť to bola správna voľba. Počasie nám prialo a počas Veľkonočnej nedele sme spoznali Záhorie zase z inej strany. Najskôr to bol výhľad z Ostrého kameňa /zrúcanina hradu z 13. storočia/ No a potom nás približne po hodinke čakal cieľ našej túry – Záruby, ktoré sa nachádzajú v nadmorskej výške 767 m.

Unavení , ale spokojní a nabití energiou jarného slnka a prebúdzajúcej jarnej prírody sme sa vrátili do našich domovov, aby sme sa i naďalej tešili z posolstva Veľkej noci.

Druhou spomínanou akciou bol už 12. tradičný splav riek Dyje a Moravy, ktorý sa ako každoročne konal 1. mája. Výborný tip ako stráviť tento deň má už 12 rokov svojich priaznivcov. 150 účastníkov splavu sa vydalo z Břeclavi na cestu korytami riek Dyje a Moravy. Krásna jarná príroda, pekné počasie a dobrá nálada účastníkov prispeli ako vždy k spokojnosti všetkých, ktorí sa zúčastnili ,ale aj nás Záhorákov v pohybe, ktorí každoročne splav organizujeme.

K hladkému priebehu nám ako vždy pomohli prispieť sponzori, ale hlavne svätojánski hasiči, ktorí sa postarali o občerstvenie a bezpečné pristátie v cieli v Moravskom Svätom Jáne. Na brehu rieky tiež zaznievali tóny trampských pesničiek od miestnej kapely.

O siedmej večer sme sa nadšení zo všetkých zážitkov rozišli s konštatovaním ,že o rok sa na tejto akcii stretneme znova, čím aj srdečne všetkých priaznivcov vodáckeho športu pozývame na ďalší ročník.

Štefánia Knotková


.
Toto je čítané

Festival Fest Zdravo v Jánoch prinesie sériu prednášok a rozhovorov o zdravom životnom štýle

Festival zdravého životného štýlu Fest Zdravo v Malom parku pri zdravotnom stredisku…

BM: Ustekana sobota