Futbalisti MFK Skalica triumfovali v sobotnom zápase predposledného 9. kola nadstavbovej časti Fortuna ligy v skupine o udržanie nad Liptovským Mikulášom 4:0.

Domáci vďaka plnému bodovému zisku definitívne odvrátili hrozbu účasti v baráži a poskočili na ôsmu priečku. Hostia šancu na udržanie už nemajú, obsadia posledné 12. miesto a po sezóne zostúpia do II. ligy.

Záhorácke rádio 2024 01

Skóre duelu otvoril útočník Adam Morong v 40. minúte, keď hlavičkou prekonal brankára Dominika Sváčka. V druhom polčase strelil svoj druhý gól v zápase a zvýšil už na 2:0. V 77. minúte sa domáci presadili aj tretíkrát. Hosťujúci Richard Bartoš stratil loptu a Andrej Fábry využil jeho chybu. V závere ešte Jakub Švec aj vďaka teču protihráča upravil na konečných 4:0.

9. kolo nadstavbovej časti Fortuna ligy – o udržanie:
MFK Skalica – MFK Tatran Liptovský Mikuláš 4:0 (1:0)

Góly: 40. a 57. Morong, 66. Fábry, 80. Švec. ŽK: Morong – Gerát, Popovič, Diviš. Rozhodovali: Ziemba – Jekkel, Zemko, 814 divákov
Skalica: Šemrinec – Krčík, Blažek, Hurtado, Rudzan – Morong (64. Yao), Mášik (64. Podhorin), Hollý (71. Černek), Kousal – Fábry (71. Vlasko), Haša (71. Švec)
Liptovský Mikuláš: Sváček – Diviš, Spychka, Popovič, Nečas (22. Steinhübel) – Gerát, Staš (90. Soukup) – Laura (68. Gaži), Bartoš, Jendrišek (90. Kuchárik) – Voško (68. Fadairo)


.
Toto je čítané

Hokejbal: Skalica postúpila do semifinále play-off

V hokejbalovej extralige bol po dvoch zápasoch na Záhorí stav štvrťfinálovej série…

BM: Ustekana sobota