Peši, na bicykloch, kolobežkách, s kočíkmi sa 1420 ľudí zo Senice a blízkeho i ďalekého okolia zapojilo do najväčšej oslavy Dňa matiek. Podujatie Míľa pre mamu opäť spojilo ľudí, ktorí svoj čas a míľovú prechádzku venovali v sobotu 12. mája svojim mamičkám, starým mamám, či krstným mamám…

foto Senica.sk

Míľa pre mamu je celoslovenská kampaň, ktorú Únia materských centier organizuje nepretržite už od roku 2004. K tejto kampani sa po 14. krát pripojilo aj mesto Senica, kde si podujatie získalo veľkú obľubu a už niekoľko rokov je naše mesto na popredných priečkach v množstve zapojených ľudí. Hlavnou myšlienkou Míle pre mamu je poďakovať sa mamám, starým mamám, krstným mamám aj adoptívnym mamám za ich obetavosť, pochopenie, výchovu a bezhraničnú lásku. Táto výnimočná myšlienka spája počas Míle pre mamu tisíce ľudí na rôznych miestach, a to bez rozdielu veku, rasy aj vierovyznania.

Záhorácke rádio 2024 01

Aj tento rok malo podujatie v Senici pod palcom Centrum voľného času Stonožka v spolupráci s Mestom Senica, ktorí opäť pripravili krásne rodinné podujatie v areáli senického kúpaliska. Ten sa postupne od 14-tej hodiny zaplnil rodinami, na ktoré čakal bohatý program na pódiu i mimo neho. So svojimi vystúpeniami sa postupne predstavili šikovní speváci, tanečníci či divadelníci. Okrem programu na pódiu boli v areáli kúpaliska nachystané viaceré stanovištia so športovými a tvorivými aktivitami pre menšie aj väčšie deti. Rodinky sa mohli povoziť na golfovom autíčku, vyrobiť darček pre mamičku, alebo jej  napísať vyznanie.

V rovnakom čase, ako aj v iných mestách, vyštartovali účastníci Míle pre mamu na míľovú prechádzku po senickej cyklotrase, kde na nich čakali rôzne prekvapenia. Šašovia, indiáni, princezné, Janko, Marienka a ježibaba, Červená čiapočka s vĺčkom, vodníci, slniečko, voda a plamienok, Pipi dlhá pančucha – tieto rozprávkové postavičky, plus oddiel vodných skautov, čakali na deti na trase, aby im spríjemnili míľový pochod. Okrem dobrého pocitu, že si uctili svoje mamy a urobili niečo pre svoje zdravie, mamičky dostali medovníkové srdiečko, detičky vrtuľky a sladké odmeny za splnenie úloh.

Zdroj: Senica.sk


.
Toto je čítané

VaDiDlo obnovilo tradíciu ochotníckeho divadla v Lozorne pred vyše 10 rokmi

Pred vyše 10 rokmi obnovili tradíciu ochotníckeho divadla aj v Lozorne. Na…

3D filamenty 2023