Trnavský samosprávny kraj ukončil verejné obstarávanie na poskytovateľa služieb prímestskej autobusovej dopravy vo verejnom záujme v regióne Trnava.

Po transparentnej súťaži bude prímestskú autobusovú dopravu v okresoch Hlohovec, Piešťany, Senica a Trnava zabezpečovať spoločnosť ARRIVA Trnava, a. s. počas desaťročného obdobia, a to po 1. januári 2024.

Po dlhodobej a dôkladnej príprave vyhlásila župa 17. októbra 2022 verejné obstarávanie na poskytovateľa služieb prímestskej autobusovej dopravy.

  • V záujme o komfort cestujúcich v ňom župa okrem štandardného rámca vyžadovala aj klimatizované autobusy s WiFi pripojením, bezpečnostný kamerový systém a ďalšie doplnky.
Plocha draka Knihy.Zahori

Víťazný uchádzač splnil aj podmienky spojené so zavedením zonácie kraja a predplatných cestovných lístkov, ktoré v prímestskej autobusovej doprave v rámci Trnavského kraja fungujú od januára 2023. Dlhodobým cieľom kraja je prilákať ľudí do prímestských autobusov, ktoré sú ekonomickejšou a ekologickejšou alternatívou k osobným autám.

Zámerom Trnavského samosprávneho kraja je prepojenie v rámci integrovanej autobusovej dopravy (IDS BK) so susedným Bratislavským krajom. Zavedením zonácie kraja ako aj predplatných cestovných lístkov, ktoré sú v platnosti od 1. 1. 2023, je Trnavský samosprávny kraj na integráciu pripravený. Integrácia autobusovej dopravy medzi krajmi by znamenala ďalšiu výhodu pre cestujúcich, ktorí dochádzajú napríklad za prácou alebo štúdiom.


.
Toto je čítané

Odškodňovanie poľnohospodárov pre škody na plodinách nie je systémové

Klimatické zmeny spôsobené globálnym otepľovaním sa aj na Záhorí prejavujú čoraz častejšie.…

BM: Ustekana sobota