Kosenie trávnatých plôch patrí k základným úkonom údržby zelene. Intenzívne kosenie však škodí faune, ktorá trávnaté porasty využíva pre svoj životný priestor. Preto zostávajú niektoré plochy v meste Skalica nepokosené. Informuje o tom mesto na svojej webstránke.

ilustračné foto ElementsEnvato

Nekosené plochy prinášajú viacero benefitov, medzi ktoré patrí nielen ochladzovanie priestoru, ale aj znížený výpar vody a zvýšený výskyt hmyzu, ktorý je následne potravou pre vtáctvo. “V meste Skalica sme už minulý rok upustili od kosenia niektorých plôch. V tomto trende pokračujeme i tento rok,” uvádza mesto na webe.

Pálfyovci Knihy.Zahori

Nekosené lokality:

SNP, Hájek (vrchná časť), Pod Hájkom, Tehelňa, Dr. Clementisa, Lúčky, Trávniky, plocha pri Budvarke, svahy pri kalvárii a rotunde, svah na Petrovskej, svah na Nádražnej pod Domom smútku a vedľa Evanjelického cintorína, Krivé Kúty (časť pri potoku).

Nekosené plochy sú zabezpečené v takom trende, že časti pri cestách a chodníkoch sú kosené štandardne. “Vždy je vykosený pás o šírke 1-3 m vedľa chodníkov. Prípadne, ak ide o väčšiu nekosenú plochu, sú vykosené cestičky cez danú plochu alebo je takáto plocha rozdelená vykosenými časťami na menšie,” vysvetľuje mesto.


.
Toto je čítané

V Kútoch sa zrazil 69-ročný cyklista s autobusom

Zranenia, ktoré si vyžiadali vrtuľníkový prevoz do bratislavskej nemocnice utrpel v utorok…

BM: Ustekana sobota