Slovenský reprezentant v tenise na vozíku Tomáš Masaryk sa po dlhšom ázijskom turné, keď štartoval na piatich turnajoch, predstavil po dlhšom čase aj na európskych kurtoch, keď v dňoch 24. – 28. mája štartoval v Španielsku na turnaji ITF1 Tram Barcelona Open 2023.

Foto: SVP

V skupine Quad postúpil vo dvojhre do štvrťfinále, vo štvorhre s čílskym spoluhráčom dokonca až do finále.

V súťaži jednotlivcov v záverečných kolách turnaja vyradil v osemfinále Turka Ugura Alginela hladko 6:1, 6:1, no vo štvrťfinále bol nad jeho sily Japonec Koji Sugenom, ktorému podľahol 1:6, 6:7.

Pálfyovci Knihy.Zahori

Viac sa mu darilo vo štvorhre, kde spolu s Franciscom Cayulefom z Čile zdolali vo štvrťfinále izraelský pár Guy Sasson – Yossi Saadon 6:1, 7:5 a v semifinále si poradili s párom L. Penu – Y. Silvu z Brazílie hladko 6:0, 6:2. Finálový zápas musel rozhodnúť až tie break, v ňom japonskej dvojici D. Ishito – K. Sugeno podľahli 3:6, 7:6, 4:10.

Tomáš Masaryk je aktuálne vo svetovom rebríčku skupiny Quad na 11. mieste vo dvojhre a na 9. mieste vo štvorhrách. Ak by si súčasné postavenie udržal, vybojoval by si miestenku na Paralympiádu 2024 do Paríža, kde môže štartovať len 16 najlepších vo svetovom rebríčku. Pod piatimi kruhmi by to bola jeho premiéra. Budeme mu držať palce.


.
Toto je čítané

Futbal 4. liga: Gbely doma porazili Jaslovské Bohunice

Domáci sa od začiatku pustili s chuťou do súpera a najmä v úvodnej polhodinke si…

Lakovanie a Pieskovanie