Celoslovenská súťaž v literárnej tvorbe Literárna Senica Ladislava Novomeského 2023 spustila pre nádejných autorov prihlasovanie do 37. ročníka súťaže. TASR o tom informovala riaditeľka Záhorskej knižnice Silvia Sameková.

ilustračné foto

Súťaž ponúka nádejným autorom príležitosť konfrontovať svoje literárne pokusy s názormi odbornej poroty. Do posledného ročníka sa zapojilo 77 autorov, ktorí zaslali 176 prác. “Čísla kopírujú aktuálnu celospoločenskú situáciu. Literárna Senica odráža náš vzťah k umeniu a literatúre. Uplynulý ročník hovoril o obavách, osobných bojoch i o fantázii, ktorá môže predznamenať cestu,” uviedla Sameková.

Minuloročný pokles v počte prihlásených autorov a prác vnímajú organizátori ako prechodný. “Práve autorská literárna tvorba môže byť jednou z ciest, ako sa vyrovnávať so svetom – vonkajším či vnútorným. Preto je našou ambíciou pokračovať. Nádejným autorom ponúkame dlhoročnú tradíciu a kvalitu, čo znamená záväzok i do budúcnosti,” doplnila riaditeľka knižnice.

Záhorácke rádio 2024 01

Elektronické prihlasovanie do súťaže bolo spustené a termínom uzávierky je 15. september. Porota posúdi zaslané práce anonymne, čo zaručuje objektívnosť pri ich hodnotení. Príležitosť osobne predebatovať jednotlivé diela a získať rady od odborníkov ponúkajú rozborové semináre. Tie sa budú konať v novembri pri vyhodnocovaní súťaže. S ocenenými prácami sa verejnosť zoznámi v bulletine víťazných prác.

Vyhlasovateľmi súťaže sú okrem Záhorskej knižnice i Trnavský samosprávny kraj, mesto Senica, Literárne informačné centrum v Bratislave a Spoločnosť Ladislava Novomeského. “Propozície a informácie potrebné na prihlásenie sú k dispozícii na webe www.zahorskakniznica.eu,” informovala Sameková.


.
Toto je čítané

Dve osoby zasiahol na stanici v Malackách elektrický prúd, zranili sa

Dve neplnoleté osoby zasiahol v piatok (26. 4.) na železničnej stanici v…

Lakovanie a Pieskovanie