Vyšetrovanie dopravnej nehody, ktorá sa stala v piatok (18.8.), na diaľnici D2 si prevzala vyšetrovateľka zo Senice a začala vo veci trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví z nedbanlivosti, s následkom ťažkej ujmy.

Nehoda sa stala dnes, krátko po 7:00 ráno, len niekoľko stoviek metrov pred výjazdom na obec Kúty, v smere do Českej republiky. Vodič auta Audi A4 mal z doposiaľ nezistených príčin zozadu naraziť do pred ním idúceho kamiónu. Náraz bol taký silný, že auto odhodilo cez zvodidlá mimo cestu do priekopy.

Pri nehode utrpel zranenia nielen vodič, ale aj jeho spolujazdkyňa a 3 malé deti. 48 ročný muž žiaľ svojim zraneniam na mieste podľahol. Záchranári urýchlene previezli všetky zranené osoby do nemocnice.

Policajti museli diaľnicu v smere do Českej republiky, z dôvodu dokumentovania dopravnej nehody a odstraňovania jej následkov, na nevyhnutne potrebný čas úplne uzavrieť.

Presné príčiny a okolnosti nehody sú predmetom ďalšieho policajného vyšetrovania.

Vodič kamiónu ihneď po náraze zalarmoval všetky záchranné zložky. Ani jeden z okoloidúcich vodičov nezastavil ani iným spôsobom nepomohol, a to ani vtedy, keď na kraji cesty čakalo na pomoc jedno so zranených detí.

“Upozorňujeme vodičov, aby jazdili opatrne a plne sa venovali vedeniu vozidla. Sledujte okolie a nebuďte ľahostajní voči iným účastníkom premávky. Raz sa môže stať aj vám, že sa ocitnete v núdzi a budete vďačný za každú pomoc,” informuje Záhorí.sk policajná hovorkyňa Zlatica Antalová.

O udalosti sme informovali v piatok.


.
Toto je čítané

Pondelkové vydanie Záhoráka opäť prináša novinky z regiónu

Ako každý pondelok, je Záhorák pripravený pre svojich čitateľov s množstvom čerstvých…

3D filamenty 2023