Pri príležitosti Mástskych hodov v sobotu 12. augusta slávnostne otvorili zrekonštruovaný Obecný dom v Máste, ktorý je mestskou časťou Stupavy. Symbolickú pásku prestrihli primátor Stupavy Peter Novisedlák a predseda Mástskeho potravinového spolku Jozef Fabián.

foto Stupava.sk

Návštevníci podujatia tak mali prvýkrát možnosť pozrieť si vynovené priestory. Cieľom rekonštrukcie bolo navrátiť Obecnému domu pôvodný význam centrálnej stavby Mástu, prezentovať jeho pamiatkové hodnoty a zároveň zrenovovať túto historickú budovu. „V rámci interiéru je zatiaľ zariadená jedna z miestností, ktorá bude slúžiť ako pamätná izba, zložená z historických fotografií a predmetov mapujúcich život ľudí v Máste. Zároveň v nej plánujeme zriadiť stálu expozíciu pestovania kapusty v Stupave – Máste,” informovala samospráva.

Malacké pohľady Knihy.Zahori

Záujmom mesta je tiež budovať tu rodinné komunitné centrum, ktoré bude spoločným priestorom pre všetkých obyvateľov Mástu i Stupavy. „Momentálne má mesto predrokovaného partnera, ktorý by centrum prevádzkoval a zároveň znášal aj náklady, ktoré si prevádzka takejto budovy vyžaduje. Centrum by malo byť zriadené v priestoroch Obecného domu v roku 2024. V interiéri ešte v najbližšom čase pribudne kuchyňa a postupne aj ďalšie zariadenie prispôsobené účelu a aktivitám, ktoré budú v budove prebiehať,” dodáva radnica.

foto Stupava.sk

.
Toto je čítané

Úrodu poľnohospodárom na Záhorí ničili mrazy aj dážď

Počasie robilo poľnohospodárom škrt cez rozpočet aj v ostatných dňoch. Takmer júnové…

BM Salon EV