Holíčania nastúpili na svoj prvý zápas v novej sezóne 2. ligy Západ 2023/2024 na domácej palubovke proti rivalovi z Bánoviec nad Bebravou.

foto holicbasket.sk

MŠK BO Holíč – BBK Bánovce nad Bebravou 75:82 (32:46 polčas)

Body + zostava Holíč:
Hanusek 28, Snopko 21, Jaborník 11, Mlynek 6, Pukančík 5, Došek 4, Kubinec, Chrenka, Kvoček, Burský, Mihaliska, Barančík

Tréner: Marenčík Ľ.

Prvá štvrtina zápasu bola zo strany Holíčanov rozpačitá, kedže doháňali manko prameniace z nedorozumení v obrane a nevynútených chýb na útočnej polovici ihriska. Avšak šnúrou siedmych bodov v závere prvého dejstva sa dostali na dostrel súpera a prehrávali pred začiatkom druhej štvrtiny len o jeden bod.

Druhá štvrtina Holíčanom vôbec nevyšla. Súper z Bánoviec premieňal jednoduché pokusy a premenil tiež 4 trojbodové strely. Holíčanom sa v útoku vôbec nedarilo a skórovali len 5 krát. Toto sa odzrkadlilo na polčasovom skóre 32:46 v prospech hostí z Bánoviec nad Bebravou.

Pálfyovci Knihy.Zahori

Druhý polčas boli domáci hráči ako vymenení. Začali diktovať tempo hry a postupne mazali manko v skóre. Ich snaha vyvrcholila v posledných dvoch sekundách tretieho dejstva, kedy sa po úspešných troch trestných hodoch dokonca ujali vedeni, a pred štvrtou štvrtinou vyhrávali tesne 59:58. Posledné dejstvo vyšlo lepšie hosťujúcemu celku, ktoré premenilo až 5 trojbodových pokusov. Holíčania však neskladali zbrane a bojovali až do konca. Na zvrat v zápase to však nestačilo a tak prehrali derby o 7 bodov.

Holíč si teda pripisuje na úvod 2. ligy Západ prehru a už 14.10.2023 si zmerá sily s celkom Nitry na ich palubovke.

Ďakujeme Mestu Holíč, všetkým sponzorom, mediálnym partnerom a fanúšikom za podporu! Tešíme sa na Vás už 21.10.2023, kedy odohrajeme ďalší domáci zápas so súperom z Dunajskej Stredy!

holicbasket.sk


.
Toto je čítané

Turistický pochod Hasprúnska 10, 20, 23, 50

Pre milovníkov turistiky máme tipy na populárne podujatia Hasprúnska 10, 20, 23,…

Lakovanie a Pieskovanie